Inschrijvingen najaar 2022 geopend // registration fall 2022 opened

De inschrijvingen voor de reguliere instroom vanaf september zijn vanaf nu geopend! Klik op de knop ‘registreren’ rechts van de ‘inloggen’ knop om je in te schrijven. Inschrijvingen zijn geopend tot 4 september. Heb je vragen over je inschrijving? Stuur dan een mail naar ab-actis@usac.alpenclub.nl.


Registrations for membership from September onwards are now open! Click on the ‘register’ button to the right of the ‘log in’ button to register. Registrations are open until 4 September. Do you have any questions about your registration? Send an email to ab-actis@usac.alpenclub.nl.

Bestuur 92

Bestuur 92 – “De Klimfluencers”

Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl

Praeses: Lotte Löhr
Vice-Praeses: Harmjan Lever
Ab actis: Marah Seremak
Fiscus: Heleen Lanters
MatCom: Karim Hajji
HSHG: Aart de Jong

Even voorstellen!

Praeses: Lotte Löhr

Ha leuke USAC’ers! Ik ben Lotte en op het moment van schrijven ga ik mijn derde jaar als USAC’er in. Voordat ik bij de USAC lid werd, had ik slechts enkele keren geboulderd, maar ik ben erg blij dat ik toch heb besloten om lid te worden. Ik kan wel stellen dat het een van de betere keuzes is geweest uit mijn leven. Echt waar. Ik vul best wel wat tijd met klimmen, maar ik ben ook nog student. De bedoeling is dit jaar af te studeren en dan mag ik mezelf sociaal geograaf noemen. Ook werk ik bij een stichting voor vluchteling-studenten en sport ik met mijn huisgenoten in onze zelfbedachte buitensportschool. Volgend jaar hoop ik de perfecte handstand te kunnen! Daarnaast houd ik van (makkelijke) spelletjes spelen; op dit moment is Skyjo favoriet. Wandelingen maken door de bergen of in mijn favoriete wijk Lunetten doe ik ook graag. Ik zal de functie van voorzitter vervullen en ik heb er echt enorm veel zin in! Als je een leuk idee hebt, laat het me dan ook vooral weten. Ik geloof niet in \’kan niet\’ totdat het tegendeel bewezen is. Ook als je vragen, feedback of opmerkingen hebt, mag je me altijd benaderen. Mocht je gewoon een keer willen kletsen dan kan dat natuurlijk ook! Ik kijk er naar uit om veel van jullie te spreken.

Vice-Praeses: Harmjan Lever

Hallootjes, ik ben Harmjan en ik heb de geweldige eer om komend jaar jullie vice-praeses te mogen zijn. Na een jaar bij de USAC ben ik een fanatiek sportklimmer geworden en voel ik me USAC’er van top tot teen. Hard klimmen en hard genieten zijn dan ook de fundatie van mijn bestaan geworden. Daarnaast ben ik nog wel even bezig met m’n bachelor kunstmatige intelligentie en het leren van de handstand. Ook wil ik graag leren multipitchen, trad klimmen en als kers op de taart hoop ik m’n C1 te beleven aankomende zomer. Met een beetje geluk kan ik over een paar jaar dan op een mooi avontuur naar een big wall in Groenland of Patagonië. Je vind me wekelijks hangend in een moeilijk project, of bij één van de fantastische USAC activiteiten naast het klimmen. Ik sta altijd wel open voor een praatje en wil graag nog veel meer USAC’ers leren kennen. Met z’n allen gaan we er vast en zeker een prachtig jaar van maken!

Ab Actis: Marah Seremak

Hi USAC! Ik ben Marah en dit jaar ben ik jullie Ab. Nieuwsbrieven ontvang je dus van mij. Ik ben derdejaars USAC\’er en derdejaars student. Ik studeer Liberal Arts & Sciences aan University College Utrecht, hoofdstroming filosofie. Dit jaar neem ik een tussenjaar om dingen te doen waar ik steeds geen tijd voor had: schrijfcursussen fictie volgen in Amsterdam, rijbewijs halen, kunstschaatsen… Meer klimmen (dit jaar 7A?!)… En natuurlijk de USAC \’besturen\’. Op het moment van schrijven heb ik net weer een kamer in Utrecht. Kom vooral een keertje buurten, met je USAC roddels, filosofische inzichten of klimverhalen (oftewel content voor de nieuwsbrief). Samen muziek maken doe ik ook graag – ik zing en speel gitaar. Dio en ik hopen nog altijd op een USAC band. Mail maar voor een auditie. Ik heb het volste vertrouwen in bestuur 92. Tot op de hal, bij een activiteit of aan de rots!

Fiscus: Heleen Lanters

Hallo USAC, Ik ben Heleen en het komende jaar zal ik de functie van fiscus vervullen. Ik heb super veel zin in mijn vierde USAC jaar en wil er graag met jullie er het meeste van maken. Ik vind klimmen helemaal fantastisch, het liefst buiten 🙂 In de zomer ben ik dan ook graag in de Alpen, dan ga ik backpacken, zo lang als mijn kalender het toelaat. Om de USAC fit de bergen in te krijgen heb ik de afgelopen twee jaar de Alpen training gegeven. Hopelijk gaat het me lukken om het dit jaar ook nog af en toe te geven, naast de bestuurstaken en studeren (premaster bioinformatics and systems biology aan de VU), want ik heb veel plezier in het training geven. Je kan me dan ook altijd aanspreken met vragen over sporten/trainingen/voeding/backpacken 🙂 (elk ander onderwerp is natuurlijk ook welkom). In elk geval hoop ik jullie allemaal tegen te komen!

Ventimiglia, eindpunt van de Grande Traversata delle Alpi

HSHG: Aart de Jong

Hey USAC,
Ik ben Aart en komend jaar zal ik als HSGH al jullie klimweekendjes gaan organiseren!Vier jaar geleden ben ik bij Olympos begonnen met klimmen en ik was meteen verkocht. Na een jaar ben ik dan ook bij de USAC gegaan wat de beste keuze van mijn leven is geweest! Behalve binnen heb ik de afgelopen jaren ook veel buiten geklommen en als het even kan hoop ik het dit jaar met multipitch en trad naar nieuwe hoogtes te brengen. Ook ben ik van plan om SKB/SKI te worden. Naast klimmen doe ik graag andere sporten zoals wielrennen, squashen en survivalrun en houd ik er ook van om met anderen een spelletje te spelen, film te kijken of gewoon lekker te chillen. Ik heb informatica en kunstmatige intelligentie gestudeerd en dit jaar wordt het werken en bestuur. Na een tijd lang met veel plezier met de accie van alles georganiseerd te hebben lijkt het me erg leuk om dit nu als HSGH te gaan doen. Ik zal enorm mijn best doen om ervoor te zorgen dat we dit jaar op een verantwoorde manier weer buiten kunnen gaan klimmen. Op de echte rots klimmen is tenslotte toch wel waarvoor je bij de USAC zit;-) Ik kijk er erg naar uit in om er een mooi jaar van te maken. Tot snel in de hal!

Materiaalcommisaris: Karim Hajji

Gegroet klimmers en ander berggespuis, Mijn naam is Karim en ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de harde waren van de USAC. Voor een bouldermat, pickel of klimtouw kun je mij dus lastig vallen. Mijn klimcarrière begon zo’n zeven jaar geleden bij de USAC, geïntroduceerd door een stel vrienden. Kort geleden afgestudeerd en na een tijdje in winterslaap te hebben gezeten heb ik nieuwe klim-ambities gekregen, waaronder heel hard te klimmen, instructeur worden, en deze vereniging nog leuker maken dan ‘ie al is als matcom. Dat instructeur worden gaat de laatste tijd een beetje moeizaam, maar bij de cursussen in de hal zul je me waarschijnlijk tegenkomen In mijn vrije tijd vermaak ik mij met buiten sportklimmen, het liefst (maar niet vaak genoeg) buiten in een lange multipitch. Daarnaast speel ik klassiek gitaar (Marah, mag ik in de USAC-band?) en ben ik zo nu en dan wel te porren voor een filmavond of een bord- of computerspel. Ik heb heel veel zin in het komend bestuursjaar, en zal ten alle tijden tot jullie dienst zijn met klimmateriaal en – als dat al vergeven is – met klimwijsheid!

Mascotte: Leo de Luiaard

Sjonge, dat begint goed. Het nieuwe bestuur is pas nét bekend. De Ab ontvangt mij vol vreugde tijdens de barbeque. Maar helaas, nog geen avondje kan ik genieten van mijn nieuwe gezelschap. De Ab let niet op. Nadat half USAC me rondgeeft als een pasgeboren baby, smokkelt Noël mij mee naar huis. Ik beleef altijd mooie avonturen met hem. Toch ben ik blij als Lotte me uit Noëls handen grist, na de Wissel ALV. Ik wil dit nieuwe bestuur wel eens leren kennen! Kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Ik heb me maar als zevende bestuurslid laten installeren, zodat ik bestuur 92 altijd in de gaten kan houden! Je kunt me altijd benaderen voor knuffelsessies (mits je me daarna ontsmet). Op klimweekenden ga ik graag mee – aan de rots wil ik wezen!

Inschrijvingen lenteleden nog tot 31 januari 2022 open! / Registrations open until January 31!

Je kunt je nog tot het eind van de maand inschrijven om als lentelid in te stromen bij de USAC! Klik voor meer informatie op de rode knop ‘Lid worden/become a member’. Overtuigd? Klik dan op de knop ‘registreren’ naast de knop ‘inloggen’.


You have until the end of the month to register if you want to become a springmember of the USAC. For more information, click on the red box with the text ‘Lid worden/become a member’. Are you already convinced? Then click on ‘registreren’, which can be found right next to the box ‘inloggen’.

ALV’s 2020-2021 Bestuur 92

Deze inhoud is beperkt.

93e Kandidaatsbestuur der Utrechtse Studenten Alpen Club bekend

Het 93e Kandidaatsbestuur is bekend! 

Praeses: Noel Andriessen
Vice-voorzitter: Jonna Moorrees
Ab actis: Illa Carrión Braakman
Fiscus: Truusje Voorthuis
HSHG: Maël Durand
Matcom: Ties Bakker

Inschrijvingen gesloten

De inschrijvingen zijn gesloten. 

Aspirant eerstejaars hebben een mail ontvangen. Check je spambox! Kijk ook nog even op de lidmaatschapspagina voor meer informatie. Succes :). Mail vragen naar bestuur@usac.alpenclub.nl

Tot morgen.

Groetjes de Klimfluencers

ALV’s 2019-2020 Bestuur 91

Deze inhoud is beperkt.

De USAC app

De USAC app is gelanceerd! Blijf makkelijk op de hoogte van alles wat er binnen de USAC gebeurt, vind razendsnel klimmaatjes, doe mee aan de geweldige winterbingo en nog veel meer plezier. Het kan allemaal, zoek in je mail naar “Registratiecode voor USAC” en geniet!

Kortingspagina aangepast

We hebben de informatie op de kortingspagina aangepast. Kijk op de pagina voor de meest actuele informatie over de kortingsregelen,

Bestuur 91 – “Steengoed”

Lees meer