De USAC app

De USAC app is gelanceerd! Blijf makkelijk op de hoogte van alles wat er binnen de USAC gebeurt, vind razendsnel klimmaatjes, doe mee aan de geweldige winterbingo en nog veel meer plezier. Het kan allemaal, zoek in je mail naar “Registratiecode voor USAC” en geniet!

Kortingspagina aangepast

We hebben de informatie op de kortingspagina aangepast. Kijk op de pagina voor de meest actuele informatie over de kortingsregelen,

Bestuur 91 – “Steengoed”


Foto: Joep van de Zandt

Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl

Praeses: Loes Vaessen
Tel: +31 6 37397501
praeses@usac.alpenclub.nl
Vice-Praeses: Tara Stadens
Tel: +31 6 33025445
vice@usac.alpenclub.nl
Ab actis: Robin Abbing
Tel: +31 6 10763303
ab-actis@usac.alpenclub.nl
Fiscus: Jordi Nieuwenhuis
Tel: +31 6 58987650
fiscus@usac.alpenclub.nl
MatCom: Ferd van Banning
Tel: +31 6 13349099
materiaalhok: Leuvenplein 234
materiaal@usac.alpenclub.nl
HSHG: Wichard de Rijke
Tel: +31 6 28349736
HSHG@usac.alpenclub.nl

Giro: 601370 tnv USAC te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL89INGB0000601370
BIC: INGBNL2A

Giro HSHG (weekendjes): 255499 tnv USAC-HSHB te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL28INGB0000255499
BIC: INGBNL2A

Postadres: Achter Sint Pieter 25
3512 HR Utrecht

KvK nummer: 40476722

Even voorstellen!

Praeses: Loes Vaessen

Ik heb mijn eerste klimcursus gevolgd met mijn broertje in het jaar 2009. Ik heb het bij mijn ouders nagevraagd, dus deze informatie is geheel correct. 

Het (vaker dan) weekelijks klimmen begon pas toen ik me 3 jaar geleden bij USAC aansloot. Een stelletje gekken die van hoogtes, hoofdlampen en bergschoenen houden. Verder houd ik me bezig met de opleiding van kader en cursisten en geef ik zelf ook lessen. In 2019-2020 zal ik als praeses de vereniging in goede banen (proberen te) sturen. Als je hier tips of tricks voor hebt, spreek me gerust aan!

Naast klimmen, voetbal ik bij de studentenvoetbalvereniging in Utrecht en hier geef ik ook training aan een kinderklasje van zelden nuchtere mannen. Ook red ik huilende kinderen in een klimbos en coach ik studenten de hoogste klimmuur in Utrecht op. Ondertussen probeer ik ook nog af te studeren door mijn scriptie te schrijven over aardwarmte in Mexico (spoiler: kan nog even duren).

Ik heb het volste vertrouwen en enorm veel zin in aankomend jaar. Tot in de klimhal of bij een USAC activiteit!

Vice-praeses: Tara Stadens

Hallo allemaal! Ik ben Tara en dit jaar zal alweer mijn derde jaar bij de USAC worden. En als klap op de vuurpijl mag ik dit jaar ook nog eens jullie Vice-Praeses zijn.

Als een echte SAC-baby was mijn liefde voor klimmen geen grote verrassing. Ik ben groot fan van sportklimmen maar zo nu en dan probeer ik ook een beetje te boulderen. Zoals vast meer mensen hou ik ook erg van wandelen, kamperen en buiten zijn! En kletsen, ik hou ook heel erg van kletsen.

Dus spreek mij vooral aan, met een leuk idee voor de USAC, een te gek klimverhaal of gewoon omdat je een knuffel verdient!

Naast al het klimmen, doe ik ook nog een studie, namelijk Biologie aan de UU. De mooiste studie van allemaal!

We gaan er een mooi jaar van maken met z’n allen en ik hoop veel mooie herinneringen te mogen gaan maken met jullie allemaal aankomend jaar. 

Ab Actis: Robin Abbing

Hey USAC! Ik ben Robin en ik zal komend jaar jullie Ab Actis worden. Hoewel ik pas klim sinds ik USAC’er ben geworden (wat op dit moment van schrijven een jaar geleden is), heeft de sport en de vereniging mijn hart volledig veroverd.

Tijdens de schaarse momenten dat ik niet aan het klimmen ben, is de kans groot dat je me ofwel aantreft met een kopje koffie op het terras van Marktzicht, ofwel aan het werk in Neoliet of de Bever, ofwel op de Uithof (dit hopelijk niet te vaak), waar ik Global Sustainability Science studeer. Verder speel ik gitaar en houd ik meer van schrijven dan dat ik het daadwerkelijk doe. Door jullie Ab Actis te worden, heb ik mooi meteen een stok achter de deur om dat laatste te beteren. 

Dus. Wil je even je ei kwijt, heb je quality content voor de nieuwsbrief of gewoon zin om te beppen onder het genot van een bakkie pleur? Schroom niet om even te appen, bellen of een kaartje in de bus te doen. Deze zullen allemaal met veel liefde en aandacht worden beantwoord. 

Tot op de hal, aan de wand of in Marktzicht! Ik heb er zin in. 🙂

Fiscus: Jordi Nieuwenhuis

Hee, Ik ben Jordi en ik ga komend jaar allerlei verrassingen op jullie rekeningafschriften veroorzaken. Kort gezegd, ik word fiscus 91.

Een wijs man zei ooit “voor niets gaat de zon op.” Dit betekent dat voor iedere activiteit wel wat geld nodig is, en dat maakt fiscus zo’n leuke functie! Zo weet ik immers altijd wat voor activiteiten zich in de vereniging afspelen. (althans, zo is de bedoeling:) Dus doe jij komend jaar een commissie of iets, leuk, want dan is de kans best groot dat we samen een babbeltje mogen maken!

Moet ik nog vertellen dat ik van klimmen hou, de bergen prachtig vind en het afzien in een alpine tocht als zeer aangenaam ervaar? Nee, dat lijkt me vanzelf sprekend. Laat ik dan dit zeggen. “Er stroomt USAC door mijn aderen en ik hoop jullie net zo enthousiast te kunnen maken voor de vereniging als dat ik ben!”

MatCom: Ferd van Banning

Hallo, ik ben Ferd en dit jaar ben ik jullie MatCom. Met een oud USAC lid als vader heb ik sinds jongs af aan leren klimmen en van de bergen leren houden. Dit is ook al mijn 6e jaar bij de USAC. Het liefst ben ik aan het alpineren, maar voor buiten sportklimmen in België of Duitsland ben ik ook altijd wel te porren. Naast de USAC doe ik een dubbele bachelor wiskunde en natuurkunde. Ik ga dit jaar het USAC klimmateriaal beheren en onderhouden.

HSHG: Wichard de Rijke

Hallo USAC! Dit jaar is aan mij de eer om jullie HSHG zijn! Ik heb er al twee hele leuke jaren op zitten en er zullen nog vele volgen! Als HSHG zal ik mijn uiterste best gaan doen om allemaal leuke klimweekenden te organiseren. Zelf klim ik al zo’n 10 jaar in verschillende hallen en de afgelopen jaren ook steeds meer buiten. Naast het binnen en buiten klimmen ben ik ook nog op de bergen te vinden op ski’s of snowboard. Om nog vaker op de mooiste plek op aarde te zijn ben ik ook van plan om komend jaar de C1 cursus te gaan doen en vaak te gaan alpineren.

Tussen al het geklim en mijn HSHG schap door moet een ook een beetje gestudeerd worden, wat ik doe in de vorm van een studie werktuigbouwkunde.

Ben je benieuwd naar de klimweekenden, het HSHG schap of wil je gewoon wat meer over mij te weten komen? Bel, sms, whatsapp of spreek me gewoon even aan (mag ook gewoon als je even wilt kletsen ). Heel veel klim-, alpine- en/of boulder plezier, en dat het maar weer een leuk jaar mag worden.

Mascotte: Leo de Luiaard

Nou, nou, nou, nou, nou, dit wordt me het jaartje wel als deze schavuiten de vereniging moeten besturen. Mijn naam is Leo. Ik ben zover ik weet de langstlopende mascotte van de USAC. Ik ben een erg wijze luiaard die op de meeste usactiviteiten aanwezig is. Ik heb me laten vertellen dat ik erg knuffelbaar ben. Ik heb veel liefde te geven aan een ieder die het ‘s avonds koud heeft in de tent of zich een keertje verdwaald voelt op een dies. Mijn hobby’s zijn slapen en hangmatten. Ik klim alleen als het moet – meestal laat ik me door iemand anders meeslepen.

Ik sluit graag af met een wijsheid die zowel geldt voor het klimmen als in het dagelijks leven: als je in een situatie terecht komt die je niet op kunt lossen, maak je geen zorgen. Als je in een situatie komt die je wel op kunt lossen, maak je geen zorgen. Namaste!

Kandidaatsbestuur92 bekend!

Na een epische speurtocht heeft al een deel van USAC uitgevonden wie in het kandidaatsbestuur zitten. We gaan ervanuit dat de rest ook heel nieuwsgierig is en daarom stellen we met trots kb 92 voor:
Praeses: Lotte Löhr
Vice-praeses: Harmjan Lever
Ab actis: Marah Seremak
Fiscus: Heleen Lanters
Matcom: Karim Hajji
HSHG: Aart de Jong

Minder ruimte op de hal door introductie en IT

USAC!
 
Wegens de introductie en ITcursus zal er op bepaalde data en tijden minder of geen ruimte zijn voor reguliere klimmers. Dit gaat over:
Introductie (geen ruimte voor reguliere klimmers):
1 september 15:00-19:00
 
ITcursus (indien er beperkte ruimte over is, wordt dit op kmu site gezet)
8 september 17:00-19:00
10 september 17:00-19:00
15 september 17:00-19:00
17 september 17:00-19:00
 
Maar niet getreurd! Er is vanuit de klimmuur extra ruimte vrijgemaakt voor USAC (met reguliere USACkorting) op:
31 augustus 15:00-17:00
1 september 13:00-15:00

Nieuwe USACtijden gaan in!

Allerliefste mede-USACers,
 
Aangezien jullie langzaam binnendruppelen terug van vakantie, gaat vanaf volgende week (25 augustus) de nieuwe USACtijden bij klimmuur Utrecht in.
Deze zullen plaatsvinden 15:00-17:00 en 17:00-19:00. Reserveren kan op via de kmU site.
 
Tot dan!

USAC inschrijvingen geopend!

Vanaf heden is het mogelijk om je in te schrijven bij de USAC! Dit doe je door te registreren via deze pagina. De inschrijvingen sluiten op zondag 30 augustus. Bij teveel inschrijvingen zal er worden geloot. Na het sluiten van de inschrijvingen zul je zo spoedig mogelijk bericht krijgen of je wel of niet bent ingeloot. Verdere data omtrent de definitieve inschrijving en introductieperiode zullen ter zijner tijd te vinden zijn op de lidmaatschapspagina en in de mail.

Hopelijk tot in september!

Bestuur 91
“Steengoed”

USAC Instagram

We zitten nu ook op Instagram!! Volg de USAC via @usac.alpenclub voor de mooiste klimkiekjes van deze zomer-en nog veel meer.

Klimmuur Utrecht per 1 juli weer open!

Lieve leden,

Goed nieuws: vanaf 1 juli mag er weer binnen worden geklommen! In Klimmuur Utrecht zullen dan ook weer USAC-tijden worden georganiseerd. Dit zal wel enigszins anders eruit gaan zien dan in pre-corona-tijden. Het belangrijkste: reserveren is verplicht. Ga hiervoor naar https://klimmuur-utrecht.nl/reserveren. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent reserveren.
Als USAC’er kun je reserveren voor 4,00 (strippenkaart) of 4,30 (losse entree):
Dinsdag 16u00 tot 17u30
Dinsdag 17u30 tot 19u00
Donderdag 16u00 tot 17u30
Donderdag 17u30 tot 19u00
Buiten de reguliere USAC-tijden op dinsdag en donderdag kun je ook op deze tijden voor een gereduceerd tarief klimmen (€6,30 voor een losse entree):
Dinsdag 13u30 tot 16u00
Donderdag 13u30 tot 16u00
Vrijdag 12u30 tot 14u00
Vrijdag 14u00 tot 15u30
Veel klimplezier en tot in de hal!

Er kan weer geklommen worden!

Er mag vanaf 15 juni weer geklommen worden op de Belgische klimrotsen. Natuurlijk mag er geklommen worden onder bepaalde voorwaarden. De regels van de Belgische overheid laten het alleen toe om in de rotsen te klimmen onder strikte voorwaarden tot en met 1 juli. De maatregelingen houden grofweg in dat er alleen in groepsverband geklommen kan worden, dat deze groepen zich vooraf moeten aanmelden, dat er minder klimmers dan gebruikelijk toegelaten worden en dat elke groep een Covid- verantwoordelijke moet hebben.

Op de website van de NKBV wordt uitgelegd wat deze maatregelingen precies zijn. Hieronder staan alvast de belangrijkste punten.

De NKBV gaan proberen de komende weken zoveel mogelijk klimmers toegang te geven tot de Belgische klimrotsen. Dit gaat van het NKBV bureau veel handwerk vragen en van jullie enig geduld. Maar als het lukt kunnen we vanaf volgende week de eerste meters van dit prachtige voorjaar op echte rots maken!

Beschikbaarheid
Er mogen momenteel veel minder personen tegelijkertijd in een klimgebied klimmen dan normaal. Hierdoor is er in de weekenden van 20/21 juni en 27/28 in populaire klimgebieden weinig tot geen plek. De kans is groot dat je op die dagen niet terecht kunt in je favoriete gebied. Wees flexibel bij het maken van je plannen en plan om doordeweeks te gaan of om naar een minder populair klimgebied te gaan.
Een aantal klimgebieden is opgedeeld in sectoren met een maximaal aantal klimmers per sector.

Aanvraagprocedure
De NKBV heeft een online aanmeldformulier opgesteld waar iedereen een groep kan aanmelden voor:

  • min 4 tot max 20 personen
  • voor één specifieke dag
  • maximaal drie klimgebieden
  • uiteraard moet iedereen over een klimjaarkaart beschikken.

Met dit formulier gaat de NKBV een aanmelding doen in een registratiesysteem van de Belgische klimfederaties. Deze gaan de Belgische klimfederaties beoordelen. Er wordt binnen 48 uur bekend gemaakt wat de status is. Is de aanvraag afgewezen, bel dan op werkdagen tussen 12.00 -16.00 uur naar telefoonnummer 0348-484071; dit is het nummer van de NKBV en dan gaan ze samen met jou op zoek naar een andere datum of klimgebied. Het is raadzaam om alvast alternatieve data of gebieden paraat te hebben voordat je belt.

Houd er rekening mee dat je de regels van de Nederlandse en Belgische overheid moet aanhouden, anders riskeer je een boete.

Houd je aan de regels en veel klimplezier!