Ook in de winter is de USAC natuurlijk in de alpen te vinden, bijvoorbeeld tijdens de Combiweek. Deze week staat in het teken van toerskiën en ijsklimmen! Onder begeleiding van een gids en instructeurs worden prachtige toeren gemaakt door winters wonderland. Als verblijfsplaats wordt er een gezellig chalet gehuurd, waar ‘s avonds heerlijk gekookt wordt en de dag nabesproken wordt onder genot van een lekker wijntje of theetje.

Het ijsklimmen blijkt de laatste jaren nogal eens lastig te realiseren, simpelweg omdat er wegens warmte nauwelijks meer ijs te klimmen is in de tijd dat wij in de Alpen zijn. Als commissie gaan we overigens ons best doen een locatie te vinden waar dit nog wel een mogelijkheid is. Maar ook al dat niet lukt mag dat de pret niet drukken, want ook met alleen toerskiën zal je je gegarandeerd vermaken 😉

Om mee te kunnen met deze week is het niet per se noodzakelijk eerder skitoeren gemaakt te hebben. Wel is het noodzakelijk dat je makkelijk en gecontroleerd een rode piste kan skiën.

De kosten van de week liggen normaal gesproken rond de €500 euro. Dit is exclusief eventueel materiaalhuur, maar inclusief vervoer en eten.

Mocht je vragen hebben, stuur gerust een mailtje naar combiweek@usac.alpenclub.nl!

Ps. een sfeerimpressie mag hier natuurlijk niet ontbreken, zie onderstaande foto’s 🙂