Ook in de winter is de USAC natuurlijk in de alpen te vinden, bijvoorbeeld tijdens de Combiweek. Deze week staat in het teken van toerskiën en ijsklimmen! Onder begeleiding van een gids worden prachtige toeren gemaakt door winters wonderland. Als verblijfsplaats wordt er een gezellig chalet gehuurd, waar ‘s avonds heerlijk gekookt wordt en de dag nabesproken wordt onder genot van een lekker wijntje of theetje.

Het ijsklimmen blijkt de laatste jaren nogal eens lastig te realiseren, simpelweg omdat we vaak te maken hadden met warme periodes en slecht ijs. Als commissie hebben we dit jaar (2023) ons best gedaan om ook een locatie te vinden waar ijsklimmen mogelijk is, en met het Pitztal is dat gelukt! De laatste jaren zijn er een aantal USAC’ers die ijsklimervaring hebben opgedaan en dit tijdens de combiweek willen uitbreiden, daar zal dit jaar ook de ruimte voor zijn! Ook als je nog nooit hebt ijsgeklommen kan je dit jaar onder begeleiding van de gids eventueel een dag aan het ijsklimmen proeven. Daarnaast is het Pitztal een ideale locatie voor makkelijke en uitdagende skitochten, waarbij eventueel ook skitochten over gletsjers gemaakt kunnen worden. Tot slot heeft het Pitztal ook een paar skigebieden waarbij er hele goede freeride mogelijkheden zijn. Voor ieder wat wils dus!

Om mee te kunnen met deze week is het niet per se noodzakelijk eerder skitoeren gemaakt te hebben. Wel is het noodzakelijk dat je makkelijk en gecontroleerd een rode piste kan skiën. Een goede skitechniek zorgt ervoor dat je veel meer plezier haalt uit de week en veel meer oppikt. Als je onzeker bent over je skitechniek kan je altijd een mailtje naar ons sturen, en vooral van tevoren goed oefenen!

De kosten van de week liggen normaal gesproken rond de €500 euro. Dit is exclusief eventueel materiaalhuur, maar inclusief vervoer en eten.

Mocht je vragen hebben, stuur gerust een mailtje naar combiweek@usac.alpenclub.nl

Ps. een sfeerimpressie mag hier natuurlijk niet ontbreken, zie onderstaande foto’s 🙂