Bestuur 93 – “Trad difficile”

Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl

Praeses: Noel Andriessen

Tel: +31 6 34165261

        praeses@usac.alpenclub.nl

Vice-Praeses: Jonna Moorrees

Tel: +4917663168887

        vice@usac.alpenclub.nl

Ab Actis: Illa Carrión Braakman

       ab-actis@usac.alpenclub.nl

Fiscus: Truusje Voorthuis

       fiscus@usac.alpenclub.nl

MatCom: Ties Bakker

Tel: +31 6 23659388

Materiaalhok: Acaciastraat 22 BIS

       materiaal@usac.alpenclub.nl

HSHG: Maël Durand

Tel: +31 6 42530510

       HSHG@usac.alpenclub.nl

Giro: 601370 tnv USAC te Utrecht

       Internationaal

       IBAN: NL89INGB0000601370

       BIC: INGBNL2A

Giro HSHG (weekendjes): 255499 tnv USAC-HSHB te Utrecht

       Internationaal

       IBAN: NL28INGB0000255499

       BIC: INGBNL2A

Postadres: Princetonplein 9, 

       3584 CC Utrecht

KvK nummer: 40476722

Even voorstellen!

Praeses: Noel Andriessen

Dag mooie klimmers! Als groen studentje werd ik lid van de USAC zonder ooit een rots te hebben aangeraakt of een te hebben berg gezien. Met de USAC maakte ik mijn allereerste klimtrip en ik wist onmiddellijk; op de rotsen en in deze vereniging ben ik thuis. In de bergen wil ik wezen!

60 klimtrips in 14 landen later heb ik dit jaar de eer om deze mooie vereniging te mogen voorzitten. Klimmen heeft mij veel gebracht en ik zet me dan ook graag in om de sport en de vereniging te steunen. Ik ben inmiddels kliminstructeur en heb in verschillende commissies deelgenomen.

Dit jaar, waarin de klimsport populairder is dan ooit en we de in lock-down opgebouwde knaldrang op de rotsen kunnen uitleven, is een fantastisch jaar om in het bestuur te mogen zitten. Ik heb er enorm veel zin in.

Naast mijn klimmende leven vind je mij feestend voor of achter een draaitafel, of studerend tussen de politicologie boeken. Dit jaar zal mijn laatste jaar zijn als student, het is een voorrecht om mijn studententijd af te sluiten als Praeses.

Vice-Praeses: Jonna Moorrees

UUUUUUUUSAC! Mijn naam is Jonna en ik zal het aankomende jaar de vice-voorzitter van onze leuke vereniging zijn. Hiermee ga ik me vooral bezig houden met alle commissies en het organiseren van borrels en verschillende activiteiten. Je gaat dus zeker nog meer van mij te horen krijgen het aankomend jaar, als je een actief lid wilt worden/zijn/blijven.

Twee jaar geleden werd ik lid van de USAC en er ging toen een wereld voor me open. De eerste paar keren in de hoogte vond ik nog erg spannend en was het nog een beetje eng om de valtraining te doen. Ondertussen klim en boulder ik regelmatig, waarbij mijn hart echt klopt voor sportklimmen buiten (in België, Duitsland of natuurlijk in de Alpen). Misschien wil ik volgende zomer nog een C-cursus gaan doen om op nog meer plekken te komen en avonturen te beleven.

Naast mijn leventje bij de USAC ben ik bezig met mijn Master in Clinical Psychology, die heb ik over een klein jaartje afgerond en hopelijk ga ik daarna nog op reis (als geld en tijd het toelaten), voordat ik het echte werkleven in ga. Canada staat ver bovenaan mijn bucket list: bergen, natuur, mooie steden en vriendelijke mensen – wat wil je meer?

Naast klimmen en studeren hou ik van skeeleren, festivals, (vegetarisch) koken en mijn bijbaantje als bediening bij de Rumclub. Ik kijk er heel erg naar uit om het komende jaar veel tijd en liefde te stoppen in deze geweldige vereniging en onze fantastische sport.

Ab Actis: Illa Carrión Braakman

Beste bergbewonderaars. Ik ben Illa en ik zal dit jaar als Ab jullie gegevens bewaken met hart en ziel, en me storten op andere mooie initiatieven binnen de vereniging. Daarnaast zal ik al wat gezegd wordt vastleggen tijdens vergaderingen, ALV’s, en in de nieuwsbrieven! Ik ben een masterstudent Taalwetenschap en ben dus dagelijks met taal bezig, maar schrijf normaal niet veel. Ik heb dus erg veel zin om me aankomend jaar nog verder met taal bezig te houden op een nieuwe manier!

Ik ga dit jaar alweer mijn vijfde jaar in als USACcer. In mijn jaren als lid heb ik me vastgebeten op mooie projecten, heb ik mooie multipitches aan de kust geklommen, en veel Captain Rondo’s gegeten. Kortom: veel hoogtepunten, precies zoals het hoort! Ik kijk er naar uit om snel weer de wekelijkse reis naar de hal te kunnen maken om met andere USACcers te klimmen.

Na een val in de boulderhal lig ik er wat klimmen betreft helaas nog een aantal maanden uit, maar ik zal gewoon op alle borrels en andere activiteiten aanwezig zijn. Kom dus vooral naar me toe voor de laatste nieuwtjes, roddels, mooie/grappige/ontroerende verhalen, en quotes! En wil jij een keer een nachtje knuffelen met de Legendarische Leo? Kom ook dan naar me toe, hij heeft veel liefde in te halen. De anderhalve meter viel hem zwaar…

Fiscus: Truusje Voorthuis 

Hey lieve USAC’er! Ik ben Truusje en ik ben superenthousiast om het komende jaar de rol van fiscus te vervullen!

Van kleins af aan heb ik al veel zomers in de bergen doorgebracht en ik voel me thuis in de natuur. Daarnaast heb ik klimmen altijd een gave sport gevonden maar had nooit het idee dat het erg toegankelijk was, tot ik drie jaar geleden lid werd bij USAC! Nu klim en boulder ik redelijk consequent en heb de afgelopen zomer voor het eerst ervaring opgedaan met alpine tochten. Dit jaar ben ik begonnen aan de onderzoeksmaster Development and Socialisation in Childhood and Adolescence. Ik heb een brede interesse in de ontwikkeling van de mens en hoop hier dan ook veel over te leren. Naast klimmen, boulderen en studeren hou ik van lezen en sta ik altijd open voor een praatje.

Ik heb superveel zin om jullie te leren kennen en samen vette avonturen te beleven!

HSHG: Maël Durand

Hallo USAC! Ik ben Maël en zal dit jaar verantwoordelijk zijn voor alle weekendjes als HSHG. Zelf kom ik al m’n leven lang in de Pyreneeën waar ik als klein kind al erg enthousiast werd van mooie wandelingen. Dat enthousiasme is sindsdien alleen maar blijven groeien en is gegaan van het maken van wandelingen, naar alpine tochten waar ik mezelf het liefst zoveel mogelijk uitdaag. Met het volgen van m’n C1 en C2 ben aan de Alpen geïntroduceerd en ook gelijk verkocht. Ik hoop dit jaar meer mensen te kunnen motiveren om te Alpen in te gaan! Als alpinist is het natuurlijk ook fijn een beetje te kunnen klimmen, ikzelf ben tijdens het schrijven van dit tekstje net terug van m’n allereerste USAC-weekendje ooit! Het was geweldig!! Ik zal m’n best gaan doen zoveel mogelijk leuke weekendjes voor iedereen te organiseren;) Tot in de klimhal en de bergen!

MatCom: Ties Bakker 

Halloo USAC! Ik ben Ties Bakker, en ik mag hopelijk aankomend jaar MatCom worden van deze prachtige vereniging. Dat betekend dat ik verantwoordelijk ga zijn voor de staat en uitleen van al het (klim)materiaal dat de USAC bezit.

Op dit moment ben ik 7e jaars USAC’er, en ook 7e jaars student. Ik hoop dit jaar mijn master af te ronden, maar natuurlijk ook weer een hoop lol te beleven in dit (hopelijk) post corona jaar. We gaan er een feestje van maken.

Naast mijn studie houden andere dingen mij natuurlijk ook bezig. Allereerst houd ik enorm van buiten sportklimmen en mulitpitchen en probeer ik op dit moment ook instructeur te worden zodat ik andere mensen kan introduceren in de wonderlijke wereld van buiten klimmen.

Ook kan ik het vaak niet laten om aan (bijna) alles te sleutelen dat langere tijd bij me in de buurt komt. Zo ben ik nu bezig met het bouwen van een mini-laptop en ben ik aan het uitvogelen hoe je ervoor zorgt dat een vliegtuig niet crashed, laatst met (gedeeltelijk) succes!

Ik heb intens veel zin om aankomend jaar iedereen materiaal uit te lenen, en schiet met vooral eens aan als je me een keer in de hal of op een borrel tegen komt!

Mascotte: Leo de Luiaard

Hoi! Ik ben Leo: Leo de Luiaard. Ik ben al menig jaar de enige echte mascotte van de USAC en vervul die rol met veel plezier. Jullie liefde is onbetaalbaar.

Net als sommigen van jullie heb ik ook wat USAC-connecties gemaakt… Noel heeft me bijvoorbeeld zo vaak versierd dat ik op een gegeven moment toch gezwicht ben voor deze mooie jongen met zijn amandelvormige ogen. Verder heb ik veel logeerpartijtjes bij jullie gehad waarbij mijn vele haren recht overeind zijn gaan staan… meer zal ik niet zeggen. Helaas mocht ik veel van jullie van ome Cor en tante Rie afgelopen jaar niet zien… tijd voor nieuwe avontuurtjes! Ik heb veel zin om jullie bij het Bussum Weekend en ook daarna te zien. 

Ik hang maar een beetje rond tegenwoordig, dus neem me ook weer mee naar buiten! Beter samen aan de top staan dan alleen toch?

Gegroet meine Freunde en tot snel!