Bestuur 95 – “Louter Geklauter”


Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl
Praeses: Odet Yadava
praeses@usac.alpenclub.nl

Vice-Praeses: Liselore Tap
Tel: +31 6 11269905
vice@usac.alpenclub.nl

Ab Actis: Erben Klaver
Tel: +31 6 22895649
ab-actis@usac.alpenclub.nl

Fiscus: Thijs Giezen
Tel: +31 6 21952288
fiscus@usac.alpenclub.nl

MatCom: Madelief van Belle
Tel: +31 6 19637156
Materiaalhok: Warande 160, 3705ZM Zeist
matcom@usac.alpenclub.nl

HSHG: Tomas Benders
Tel: +31 6 23528541
HSHG@usac.alpenclub.nl

Giro: USAC te Utrecht

       Internationaal

       IBAN: NL63TRIO0320600394

       BIC: TRIONL2U

Postadres: Princetonplein 9, 

       3584 CC Utrecht

KvK nummer: 40476722

Even voorstellen!

Praeses: Odet Yadava

Lieve USAC’ers, Ik weet nog goed dat ik als 12-jarige voor het eerst in de bergen kwam met mijn ouders. Nou, dat vond ik natuurlijk mega episch! Nu, 11 jaar later, mag ik mezelf Praeses van de USAC noemen en ga ik eens proberen om die kleine Odet trots te maken door zoveel mogelijk bergen te trotseren! Ik ben heel blij om deel te zijn van het 95e bestuur. De USAC heeft mij, en zo veel andere mensen, enorm veel mogelijkheden geboden om van alles te leren. Daarnaast heb ik zo veel geweldige mensen ontmoet in dit clubje! Ik hoop dit jaar samen met de rest van mijn bestuur een steentje bij te kunnen dragen aan de vereniging. Je zult me vaak op de hal zien, bij feestjes en bij zo veel mogelijk andere activiteiten. Weet me vooral te vinden met al je vragen of als je gewoon zin hebt om even te kletsen 🙂
Wanneer ik niet aan het klimmen ben vind je me vaak in de keuken, achter een muziekinstrument of met mijn neus in de boeken (eigenlijk lees ik alleen fantasy). Ik kijk erg uit naar een jaar lang avonturen beleven met jullie allemaal!

Vice-Praeses: Liselore Tap

Beste mede-bergliefhebbers van USAC, Vanaf mijn vroege peuterjaren was mijn liefde voor de bergen al onmiskenbaar. In de afgelopen twee jaar heeft USAC mijn bergavonturen naar een hoger niveau getild, met sportklimmen, boulderen, lange multipitches en zelfs alpinisme via de C1 cursus. Toen ik lid werd van USAC had ik nooit kunnen voorspellen welke impact deze vereniging op mijn leven zou hebben. Gedurende deze tijd heb ik geweldige mensen ontmoet, ben ik betrokken geweest bij drie commissies en heb ik deelgenomen aan fantastische activiteiten, trainingen en cursussen. De mogelijkheden binnen USAC zijn eindeloos, en het is een absolute eer om deel uit te maken van deze prachtige vereniging. In het komende jaar, als jullie vice-praeses, kijk ik ernaar uit om de commissies, borrels en lezingen voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Ik hoop talloze verhalen van jullie te horen en jullie vaak tegen te komen. Buiten mijn USAC-avonturen studeer ik biotechnologie in Wageningen en trap ik regelmatig op mijn racefiets om mijn conditie op peil te houden. Ik verheug me er enorm op om jullie dit jaar in allerlei contexten te leren kennen, of dat nu op de rotsen, klimmuren of daarbuiten is.

 

Ab Actis: Erben Klaver

Lieve berggeit, Lang geleden in een dorpje, onder de zeespiegel, hier ver vandaan ben ik geboren. Er waren geen bergen in de wijde omgeving te bekennen. Maar gelukkig besloten mijn ouders op een dag om ons mee te nemen naar de adembenemende Alpen, waar mijn liefde voor de bergen ontwaakte. En zo verhuisden we naar Nijmegen, een stad die weliswaar 40 meter boven zeeniveau lag. Daar heb ik een aantal jaar geklommen in klimhal GRIP. Toen ik me uiteindelijk vestigde in Utrecht, werd ik na de lange lockdown-periodes lid van de USAC. Hier ontmoette ik vele andere gepassioneerde berggeiten. Vooral tijdens mijn eerste alpencamping, waar ik het genoegen had om de dag na de KB bekendmaking met ze door het betoverende Aosta te wandelen, besefte ik hoezeer ik geïnspireerd werd door hun enthousiasme voor hun jaar. En nu, met een diepe trots in mijn hart, kan ik aankondigen dat ik zelf ook deel ga uitmaken van het bestuur! Ik ben verkozen tot de nieuwe Ab Actis! Dit betekent dat ik verantwoordelijk zal zijn voor het schrijven van alle nieuwsbrieven, en hoewel dat me nu nog een zweempje zenuwen bezorgt, weet ik dat ik hier over een jaar met volle tevredenheid op zal terugkijken. Daarnaast sta ik klaar om al jullie e-mails vol vragen te beantwoorden. Dus aarzel niet en stuur me gerust een berichtje op ab-actis@usac.alpenclub.nl . Dit jaar belooft geweldig te worden! Jullie zullen me vaak zien in de hal en bij allerlei activiteiten. En laten we niet vergeten dat dit een bijzonder lustrumjaar is, dus ik zal extra hard dansen op de DIES!

 

Fiscus: Thijs Giezen

Lieve USACer, Ik ben Thijs. Ik houd ervan om lekker te klimmen met leuke mensen en mezelf uit te dagen op mooie routes, het liefst op echte rots. Naast klimmen houd ik erg van skiën, koken en lezen. Ik vind het heerlijk om buiten in de natuur te zijn met mooi uitzicht op de bergen. Ik ben erg blij te kunnen zeggen dat ik dit jaar de fiscus ben. Ik zal alle geldzaken van de vereniging regelen. Mocht je hier nog vragen over hebben, mail gerust naar fiscus@usac.alpenclub.nl Ik verheug me erop samen met jullie te klimmen en te genieten van avonturen die we misschien samen zullen meemaken tijdens onze tijd bij de USAC.

 

HSHG: Tomas Benders

Hey liefhebber van alles steil, Ik ben Tomas en ben HSHG. Dat houdt in dat het organiseren van alle klimweekenden komend jaar mijn taakje zal zijn! Afgelopen anderhalf jaar bij de USAC hebben mij enorm bevallen en ik hoop deze vreugde komend jaar met jullie te mogen delen. Ik studeer Game Technologie aan de UU, bak zo nu en dan iets, hou van (klim)films kijken en alle niche manieren van klimmen. Ik ben ook altijd bij voor (buiten) klimmen en andere bergsporten! Zo heb ik afgelopen zomer de C1 alpiene cursus gedaan en afgelopen jaar 41 dagen buiten geklommen! Pfoe, hoe dan ook wens ik jullie een leuke tijd bij de USAC en hoop ik dat jullie je eigen plekje vinden in deze gave wereld van berg en sport liefhebbers.

MatCom: Madelief van Belle

lieve toprope-toppers, doorgewinterde alpinisten en iedereen daartussen, Anderhalf jaar geleden werd ik lid van USAC zonder ook maar van de termen ‘dubbele achtknoop’, ‘multipitchen’ of zelfs ‘blok’ gehoord te hebben. Als waar groentje werd ik meegenomen op introweekend en sindsdien is de bergsport niet meer uit mijn leven weg te denken. Inmiddels in het bezit van mijn OV-MP bewijs wil ik graag anderen helpen om deze fantastische sport (beter) te leren kennen. Dat zal ik komend jaar gaan doen als materiaalcommissaris. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ga zijn voor het uitlenen en onderhouden van al het USAC materiaal. Hopelijk kan ik hierdoor een bijdrage leveren aan een heleboel USAC- en non-USAC gerelateerde berg avonturen. tot snel in de alpen of op de klimhal!

Mascotte: Leo de Luiaard

Hoi, ik ben Leo de Luiaard en ik ben de trotse mascotte de USAC. Als luiaard, ben ik misschien niet de snelste of meest energieke, maar ik ben zeker een van de meest relaxte en coole mascottes die je ooit zult ontmoeten. Mijn aanwezigheid bij de USAC brengt een vleugje ontspanning en avontuur in het leven van de studenten die deel uitmaken van deze geweldige klimvereniging.

Klimmen is een activiteit die draait om concentratie, kracht, en doorzettingsvermogen. Als luiaard vertegenwoordig

ik de kunst van geduldig zijn en de noodzaak om stap voor stap vooruitgang te boeken. Ik breng een unieke balans in het leven van de USAC’ers. Terwijl ze zich inzetten om hoger en verder te klimmen, herinner ik hen eraan dat soms even ontspannen en genieten van het moment net zo belangrijk is.

Dus, lieve USAC’ers, kom gezellig buurten bij mij. Ik sta altijd klaar om je te herinneren aan het belang van ontspanning en geduld in een wereld vol hectiek. Samen met mijn mede-klimmers bij de USAC zullen we blijven streven naar nieuwe hoogten, zowel op de muren als in het leven zelf. Klim ze en vergeet niet af en toe te relaxen, net als ik!

Chille groeten van Leo!