“Op ‘t Randje”

90’e Bestuur USAC

Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl

Praeses: Lise Berghuis
Tel: 06-57228086
praeses@usac.alpenclub.nl
Vice-Praeses: Lotte van Horssen
Tel: 06-52394128
vice@usac.alpenclub.nl
Ab actis: Friso de Vries
Tel: 06-83908205
ab-actis@usac.alpenclub.nl
Fiscus: Lara Hemmelder
Tel: 06-28869706
fiscus@usac.alpenclub.nl
MatCom: Frits Mensink
Tel: 06-14336146
materiaalhok: Karel Doormanlaan 144
materiaal@usac.alpenclub.nl
HSHG: Lukas Schenk
Tel: 06-18855327
HSHG@usac.alpenclub.nl

Giro: 601370 tnv USAC te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL89INGB0000601370
BIC: INGBNL2A

Giro HSHG (weekendjes): 255499 tnv USAC-HSHB te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL28INGB0000255499
BIC: INGBNL2A

Postadres: Achter Sint Pieter 25

3512 HR Utrecht

KvK nummer: 40476722

Even voorstellen

Praeses: Lise Berghuis

Sinds een jaar of 6, krijg ik vlinders in m’n hoofd als ik weer de klimmuur inloop. Klimmen is mijn passie en hobby met dit jaar als doel om een 7a te klimmen! Alle hulp die ik daarbij gekregen heb typeert de USAC als een leuke, gezellige en hulpvaardige vereniging. Daarom ben ik er trots op om dit jaar praeses te zijn van deze mooie vereniging.

Naast klimmen werk ik dit jaar in spelletjeswinkel Subcultures waar ik met heel veel passie en liefde mensen het passende spel probeer te laten vinden. Want voor iedereen bestaat er een spel, als je denkt van niet, kom dan maar eens langs in de winkel, dan neem ik de uitdaging aan ;-).

Ik heb biologie gestuurd aan de UU en ben nu bijna klaar met mijn master Science Education. Met dat diploma op zak hoop ik over een aantal jaar een tuindocent te zijn om leerlingen te leren hoe ze moeten tuinieren en hoe ze onderzoek kunnen doen in de tuin.

Mijn allerleukste USAC activiteiten zijn de cursussen geven. Momenteel ben ik druk in opleiding voor single pitch instructeur maar in de IV lessen vind ik het super leuk om de cursisten meer kennis te geven en ze weg te laten gaan met het gevoel dat ze nu meer kunnen en dat ze echt iets bereikt hebben. Het meest toffe is dan nog om ze na die cursus een bewijs te geven dat ze het ook echt kunnen!

Heel veel klim plezier dit jaar,

Tot in de klimmuur!

Vice-praeses: Lotte van Horssen

Hallo USAC! Mijn naam is Lotte en ik mag dit jaar jullie vice-praeses zijn. Als tweedejaars USAC’er ben ik nog kersvers in onze mooie vereniging en zie ik overal mogelijkheden om de club samen nog actiever en leuker te maken. Heb je dus een gek idee? Spreek me even aan! Mijn ouders waren twee KNAV-ers dus het buiten zijn is me er met de paplepel ingegoten. Toch ben ik dankzij de usac het alpineren gaan ontdekken op de c1 cursus en vind ik sportklimmen helemaal geweldig.  Als ik niet klim studeer ik informatiekunde, probeer ik wat yoga, geocache ik met mijn familie en werk ik bij een niet nader te noemen buitensportwinkel haha. Tot gauw!

Ab actis: Friso de Vries

Dit jaar ben ik jullie ab actis en zal ik jullie verblijden met nieuwsbrieven en promo van alle mooie usactiviteiten. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd van mijn master wetenschapsgeschiedenis, waarbij ik me vooral bezig hield met ontdekkingsreizen en natuurhistorie. Dit jaar neem ik een tussenjaartje. Naast het USAC-bestuur ben ik veel bezig met muziek maken. Naast klimmen en muziek maken vrijwillig ik in een daklozenopvang.

Dit is mijn vierde jaar dat ik actief ben bij de USAC. Ik heb vooral een passie voor alpineren en toerskiën, maar meer nog dan dat voor het mooiste campingspelletje op aarde: petanque!

Ik hoop dat jullie allemaal een fantastisch jaar tegemoet gaan waarin je veel kunt buiten spelen. Spreek me vooral eens aan in de hal om over je laatste avonturen te vertellen of als je iets wilt delen voor in de nieuwsbrief 🙂

Fiscus: Lara Hemmelder

Ik ben Lara en ik ben dit jaar jullie fiscus! Ik ga alle geldstromen van de USAC in goede banen leiden en veel subsidies binnenhalen. Voor (bijna) alles wat er binnen de vereniging gebeurd is wel geld nodig dus jullie zullen vast een keertje bij mij aankloppen! Verder is dit alweer mijn derde jaar bij de USAC en heb ik al vele mooie klim en boulder tripjes mogen maken. Vooral het spleetklimmen in Ettringen en het multipitchen in Spanje vond ik erg leuk! Ik heb het altijd al leuk gevonden om buiten actief bezig te zijn en op avontuur te gaan door m’n scouting roots. Naast het sportklimmen vind ik wandelen in de bergen ook erg leuk en wil ik het dit jaar hogerop gaan zoeken door de alpiene C1 cursus te doen, zodat ik ook over gletsjers kan wandelen! Spreek me vooral aan als je iets wilt weten over de schatkist met geld van de USAC of gezellig een praatje wilt maken! Veel klim/alpien/boulder plezier dit jaar allemaal!

MatCom: Frits Mensink

Hallo, dit jaar ben ik jullie MatCom! Dit wordt mijn 5e USAC jaar! Als ik ga klimmen wil ik vooral buiten klimmen met mooi weer. Afgelopen zomer C2 gedaan en recent SKB opleiding voltooid! Naast alpineren en sportklimmen zoek ik vooral de gezelligheid op. Voor mountainbiken, adventure races en snowboarden ben ik altijd in mits het erna gezellig wordt afgesloten.

Tussen mijn MatCom taken door werk ik fulltime als programmeur. Ik probeer altijd alles efficiënt aan te pakken en zoek logische wegen op. Dit jaar ga ik het USAC klimmateriaal beheren en onderhouden.

HSHG: Lukas Schenk

Hallo, mijn naam is Lukas en ik heb een verslaving. De eerste symptomen deden zich ongeveer 4 jaar geleden voor. Op voornamelijk dinsdag- en donderdagmiddag rond een uur of 4 kreeg ik het gevoel dat ik ergens naartoe moest. In de loop der jaren heeft dit gevoel zich steeds meer uitgestrekt naar de weekenden, waarin ik steeds maar weer de behoefte kreeg om naar België, Luxemburg of Duitsland te trekken. Hiernaast constateerde ik dat ik regelmatig schaafplekken opliep, waarvan ik niet meer wist hoe ik hieraan was gekomen. Op sociaal vlak merkte ik dat ik steeds meer mensen om me heen begon te verzamelen, die dezelfde symptomen leken te vertonen.
Ik vind (buiten)klimmen een geweldige sport en heb een grote liefde ontwikkeld voor de beoefenaars hiervan (jullie). Ik heb heel veel zin om de klimweekenden voor de USAC te organiseren dit jaar!

Mascotte: Leo de Luiaard

Nou, nou, nou, nou, nou, dit wordt me het jaartje wel als deze schavuiten de vereniging moeten besturen. Mijn naam is Leo. Ik ben zover ik weet de langstlopende mascotte van de USAC. Ik ben een erg wijze luiaard die op de meeste usactiviteiten aanwezig is. Ik heb me laten vertellen dat ik erg knuffelbaar ben. Ik heb veel liefde te geven aan een ieder die het ‘s avonds koud heeft in de tent of zich een keertje verdwaald voelt op een dies. Mijn hobby’s zijn slapen en hangmatten. Ik klim alleen als het moet – meestal laat ik me door iemand anders meeslepen.

Ik sluit graag af met een wijsheid die zowel geldt voor het klimmen als in het dagelijks leven: als je in een situatie terecht komt die je niet op kunt lossen, maak je geen zorgen. Als je in een situatie komt die je wel op kunt lossen, maak je geen zorgen. Namaste!