Bestuur 94 – “On the Rocks”


Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl
Praeses: Julien Geurts
praeses@usac.alpenclub.nl

Vice-Praeses: Saar Planjer
Tel: +31 6 46545943
vice@usac.alpenclub.nl

Ab Actis: Richard Koetschruyter
Tel: +31 6 36598393
ab-actis@usac.alpenclub.nl

Fiscus: Jarik Stoutjesdijk
Tel: +31 6 22722348
fiscus@usac.alpenclub.nl

MatCom: Yu-Lan Dibbits
Tel: +31 6 50971179
Materiaalhok: Warande 71, 3705ZE Zeist
matcom@usac.alpenclub.nl

HSHG: Djoeke van den Bosse
Tel: +31 6 26851782
HSHG@usac.alpenclub.nl

Giro: 601370 tnv USAC te Utrecht

       Internationaal

       IBAN: NL89INGB0000601370

       BIC: INGBNL2A

Giro HSHG (weekendjes): 255499 tnv USAC-HSHB te Utrecht

       Internationaal

       IBAN: NL28INGB0000255499

       BIC: INGBNL2A

Postadres: Princetonplein 9, 

       3584 CC Utrecht

KvK nummer: 40476722

Even voorstellen!

Praeses: Julien Geurts

Beste boulderaars, sportklimmers, alpinisten en alles wat daartussen valt! Simpel gezegd: beste USAC’ers! Drie jaar geleden reed ik onder de bergen in het zuiden van Duitsland. De enige gedachte in mijn hoofd: hier wil ik bovenop staan! Zo geschiedde, en een jaar later stond ik dankzij de USAC op gletsjers, graatjes en bergtoppen. Ondertussen is die liefde voor klimmen niet alleen uitgegroeid naar alpinisme, maar ook multipitchen, rotsonderhoud en een opleiding tot kader. ‘Op de bergen willen we wezen, op de bergen willen we zijn’ slaat in mijn ogen niet alleen op ons natuurlijke habitat. Het slaat ook op de kansen die we krijgen. Om met een groep gelijkgestemden op avontuur te gaan, en daarbij herinneringen en vrienden te maken voor het leven. Het is me om die reden dan ook een eer om aankomend jaar voorzitter te zijn van onze vereniging. Los van dit klimmende leven vind je me vaak in Den Haag, proberende de jeugd wat bij te brengen over de politiek en rechtsstaat. Daarnaast wacht een start aan een nieuwe studie verpleegkunde aan het einde van dit bestuursjaar.

Vice-Praeses: Saar Planjer

USAC!! Drie jaar geleden kwam ik met alleen een beetje IT ervaring binnen bij de Usac. Hier ontdekte ik wat er allemaal mogelijk is in de bergsportwereld en binnen de Usac. Van vele klimmeters maken zowel binnen als buiten de hal tot alle leuke commissies die de usac te bieden heeft. Ik wordt erg enthousiast van mensen een leuke tijd geven door activiteiten te organiseren. Komend jaar wordt ik, hopelijk, jullie vice-voorzitter. Ik zal me dan nog meer gaan bemoeien met commissies dan ik al deed. En daarnaast de borrels, lezingen en de alpencamping organiseren! Naast dat ik heel veel klim, sla ik regelmatig een boek open over de klinische psychologie om bijvoorbeeld te begrijpen waarom mensen het zo eng vinden om voorklimvallen te maken en wat er bij Alex Honnold anders werkt in zijn hersenen waardoor hij El Cap zonder al die kilo’s klimmateriaal weet te beklimmen. Daarnaast ben ik graag buiten om te kamperen en heb ik vorig jaar ontdekt dat ik huttentochten doen erg leuk vind. In de toekomst hoop ik dit met Usacers nog veel te doen. Tot op de hal!

Ab Actis: Richard Koetschruyter

Hallo! Aanstaand jaar mag ik samen met Leo en vijf toppers het 94e USAC bestuur vormen! Pas drie jaar geleden heb ik lid mogen worden van deze mooie vereniging. In die jaren ben ik van iemand met 0,0 klimervaring die niet wist wat “boulderen” nou eigenlijk betekende, naar een totaal verslaafde klimmer gegaan. Het afgelopen jaar voelde voor mij als een stroomversnelling. Pas een jaar geleden ben ik bij mijn eerste commissie gegaan en deze lente haalde ik mijn OV-SP. Inmiddels zijn we vele klimweekendjes verder, heb ik voor het eerst gemultipitched (in de Alpen!) en heb ik op mijn C1-cursus een lekkere douche in een gletsjerspleet gehad! En daar komt dit jaar bovenop dat ik de rol van jullie Ab mag vervullen! Jullie kunnen dus elke twee weken van mij een nieuwsbrief verwachten. Bovendien notuleer ik voor het nageslacht alle incriminerende uitspraken die tijdens vergaderingen door mijn bestuursgenoten worden gemaakt en zorg ik dat de website en jullie persoonsgegevens up-to-date blijven. Ook zal ik veel gaan klimmen tijdens haltijden, hopelijk ook eens met jou! 😉 Verder blijkt zo nu en dan dat studeren bestaat en ook aanstaand jaar ga ik, weliswaar op een lager pitje, verder met de master Computer Science. Daarnaast werk ik een dag per week als programmeur om de Lunettense huur te betalen en houd ik van boek en bier.

Fiscus: Jarik Stoutjesdijk

Hey USAC! In mijn middelbare schooltijd heb ik al geklommen bij de klimmuur, en toen ik ging studeren zei Jorn: Jij moet bij de USAC gaan! Gelukkig heb ik zijn advies opgevolgd en ben ik nu hier! Sinds ik een jaar geleden lid ben geworden heb ik al veel leuke dingen mee mogen maken, zoals meegaan op de kerstweek, veel weekendjes en natuurlijk lekker op de hal klimmen. Dit jaar mag ik als fiscus ervoor zorgen dat dat alles ook betaald kan worden, en omdat voor heel veel dingen geld nodig is, krijg ik bijna alles mee wat er gebeurt binnen de vereniging. Naast klimmen ben ik ook nog aan het studeren, ik zit in mijn tweede jaar van Molecular and Biophysical Life Sciences, waarvan de naam toegegeven een beetje overdreven is, maar eigenlijk is het een mix van biologie en scheikunde. Ook vind ik het leuk om samen met anderen spelletjes te spelen, hou ik van lekker eten koken en speel ik soms nog piano. Hopelijk zie ik jullie snel op de hal! Je kan me daar altijd aanspreken als je vragen hebt.

HSHG: Djoeke van den Bosse

USAC! Ik ben Djoeke en ik mag komend jaar als HSHG met veel plezier de klimweekendjes voor jullie gaan organiseren. Als tiener ben ik voor het eerst op vakantie naar de bergen geweest, en sindsdien was mijn hart veroverd. Voor mij konden de bergen niet hoog en steil genoeg zijn, maar helaas deelde mijn omgeving deze mening niet.
Ik ben toen op zoek gegaan naar soortgenoten, en zo ben ik 3 jaar geleden bij de USAC beland. Hier voelde ik mij meteen op m’n plek, en nadat ik op de kerstweek mijn eerste meters buiten had geklommen kon mijn enthousiasme voor de steile rotsen niet meer stuk. Ondertussen heb ik mij multipitch bewijs op zak, dus ik hoop de komende tijd nog vele hoge wanden te kunnen beklimmen. Deze liefde voor het buitenklimmen wil ik graag met jullie delen, door komend jaar met veel plezier zo veel mogelijk weekenden en weken in de buitenlucht te organiseren.
Naast weekendjes organiseren ga ik mij komend jaar vooral niet bezig houden met mijn master Cancer, Stem Cells and Developmental Biology. In plaats daarvan zal ik een tussenjaar nemen om veel tijd te hebben voor het klimmen. Daarnaast speel ik piano, bak ik graag taarten (en eet ze nog liever op 🙂 ), of lees ik in één zit een goede detective of thriller uit.

MatCom: Yu-Lan Dibbits

Hallo allemaal! Ik ben Yu-Lan en ik word komend jaar jullie MatCom 🙂 Dit is ondertussen al weer mijn vierde jaar bij de USAC. Ik ben vaak in de hal te vinden en zodra het weer het toe staat op de rots. Ondertussen klim ik in totaal al zo’n 8 jaar. Daarnaast hou ik van kamperen, wandelen en in de bergen zijn. Het lijkt me daarom ook super tof om volgend jaar de C1 cursus te gaan doen. Naast het klimmen hoop ik dit jaar mijn bachelor Psychologie af te ronden. Verder ben ik wel fan van lezen (als ik de tijd er voor heb), vega koken en (bas)gitaar spelen. Ik heb er enorm veel zin in om komend jaar het USAC materiaal uit te mogen lenen en te onderhouden. Tot op de hal, tijdens weekend of bij de borrel!

Mascotte: Leo de Luiaard

Hoi! Ik ben Leo: Leo de Luiaard. Ik ben al menig jaar de enige echte mascotte van de USAC en vervul die rol met veel plezier. Jullie liefde is onbetaalbaar. Net als sommigen van jullie heb ik ook wat USAC-connecties gemaakt… Noel heeft me bijvoorbeeld zo vaak versierd dat ik op een gegeven moment toch gezwicht ben voor deze mooie jongen met zijn amandelvormige ogen. Verder heb ik veel logeerpartijtjes bij jullie gehad waarbij mijn vele haren recht overeind zijn gaan staan… meer zal ik niet zeggen. Ik hang maar een beetje rond tegenwoordig, dus neem me ook weer mee naar buiten! Beter samen aan de top staan dan alleen toch? Gegroet mijn Freunden en tot snel! Jullie Leo