“Climbfulness”

Algemeen e-mail: bestuur (at) usac.alpenclub.nl

Praeses: Elisabeth Lens
Tel: 06-47545974
praeses (at) usac.alpenclub.nl
Vice-Praeses: Sara Bekkers
Tel: 06-11273274
vice (at) usac.alpenclub.nl
Ab actis: Diede Yadava
Tel: 06-21338621
ab-actis (at) usac.alpenclub.nl
Fiscus: Maaike Blekman
Tel: 06-81244333
fiscus (at) usac.alpenclub.nl
MatCom: Ties Mens
Tel: 06-43244191
materiaalhok: Enny Vredelaan 171, Utrecht
materiaal (at) usac.alpenclub.nl
HSHG: Thomas Aalbers
Tel: 06-43243539
HSHG (at) usac.alpenclub.nl

Giro: 601370 tnv USAC te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL89INGB0000601370
BIC: INGBNL2A

Giro HSHG (weekendjes): 255499 tnv USAC-HSHB te Utrecht

Postadres: Achter Sint Pieter 25

3512 HR Utrecht

KvK nummer: 40476722

Elisabeth Lens

Hee USAC!

Ik ben Elisabeth Lens, binnen de USAC beter bekend als Betty, en zal dit jaar jullie praeseszijn. Dit is mijn derde jaar als lid van deze geweldig gezellige vereniging en ik verheug me dan ook op een jaar vol USAC-activiteiten. Zoals wel meer USAC-ers ben ik pas laat in mijn studie lid geworden, iets waar ik stiekem wel spijt van heb. Ik heb Duits en Comparative Literary Studies gestudeerd, en ben net begonnen aan het werkende leven. Net voor de zomervakantie heb ik mijn OV-status behaald en daar wil ik zeker nog meer gebruik van maken. Er zijn nog zoveel klimgebiedjes om te ontdekken! Verder ben ik van plan vooral nog veel van de mooie Alpen te kunnen genieten, door alpiene tochtjes te maken en mee te gaan op de (elk jaar super vette) combiweek. Hopelijk zie ik jullie veel tijdens weekendjes, op combiweek, op de alpencamping en gewoon op de hal of bij conditietraining! Want al deze activiteiten zijn nog gezelliger met een leuke groep USAC-ers!

Sara Bekkers

Hallo allemaal!

Mijn naam is Sara en ik ben jullie nieuwe Vice-Praeses! Op het moment begin ik al aan mijn vierde jaar bij USAC. Hierdoor al veel leuke klimavonturen beleeft en geweldige mensen ontmoet. Ik ga dan ook het aankomende jaar allemaal leuke activiteiten, borrels en lezingen organiseren voor jullie zodat ook jullie een geweldige USAC tijd hebben! Hopelijk zal ik jullie op deze verschillende activiteiten leren kennen en andere samen te gaan klimmen op weekendjes of in de hal.

Diede Yadava

Hey USAC!

Op deze foto zie je de kerel die het komende jaar je inbox gaat vullen met leuke nieuwsbrieven, je uit gaat leggen dat je ook zelf je adresgegevens kunt wijzigen en tijdens de ALV’s wensen en klachten zal noteren met gerikketik van het toetsenbord. Ik ben Diede, de Ab Actis en met  19 jaar het jongste lid van jullie bestuur.

Toen ik vorig jaar bij de USAC ging had ik geen klimervaring. Mijn ouders hadden me weleens meegenomen naar de dolomieten, maar mijn vingers hadden nog nooit een rotswand gevoeld. In de loop van de tijd ben ik de klimsport in zijn verschillende vormen steeds meer gaan waarderen en nu kan ik er geen genoeg meer van krijgen! Hoewel je mij waarschijnlijk het vaakst zult vinden in de boulderhal, ben ik ook niet vies van sportklimmen en alpineren, sinds het OV-examenweekend en de C1-cursus afgelopen zomer.

Verder studeer ik Natuurwetenschap en Innovatiemanagement, waarmee ik hopelijk kan zorgen dat de gletsjers niet verder smelten en speel ik basgitaar. Ook scheur ik graag rond op m’n motortje.

Hopelijk zullen mijn mailtjes komend jaar iedereen in de vereniging actief en up to date houden, zodat we samen een sterke, leuke, hard klimmende, feestelijke USAC blijven. Tot ziens bij de activiteiten, weekendjes en natuurlijk in de klim- en boulderhal!

Maaike Blekman

Afgelopen jaar heb ik mijn biomedische wetenschappen bachelor afgerond en ben ik nu een master aan het volgen om biologie docent te worden. Naast mijn master ben ik dit jaar jullie fiscus en zal ik jullie mailtjes sturen dat ik geld van jullie rekening ga halen. Gelukkig is dat niet het enige wat ik doe; ik houd alle inkomsten en uitgaven bij van het bestuur en alle commissies binnen USAC (23 stuks!). Het is geweldig om zo’n overzicht te hebben wat er binnen de vereniging speelt.

Ik zit nog niet zo heel lang bij USAC. Hiervoor heb ik al heel wat verschillende sporten beoefend, maar het kunnen er nooit genoeg zijn. Na veel paardgereden, gewindsurft, gewielrend en geroeid te hebben heb ik iets meer dan een jaar geleden een nieuwe fantastische sport ontdekt; het klimmen. Ik was in mijn leven wel al een paar keer in een klimhal geweest, maar toen ik mee deed aan Utrecht-Freyr (dé intersacciale wielrenwedstrijd van 280 km), als niet SAC-lid, heeft het klimmen mijn hart veroverd. Hoe kan wielrennen je enthousiast maken voor klimmen? Nou, de sfeer was geweldig! Ik had nog nooit zo veel mensen gezien die (vaak ongetraind) voor de lol meer dan 10 uur op de fiets gingen zitten. Daarnaast is ook de klimmen zelf geweldig: heerlijk te puzzelen om de top te halen.

Ik heb veel zin om me dit jaar fiscus te zijn en nog veel mee te maken op klimgebied!

Ties Mens

Hoi, ik ben Ties. De liefde voor de bergen is mij met de paplepel ingegoten. Lekker wandelen en ook skiën in de Alpen en Pyreneeën met het hele gezin. Ik kreeg hier wel steeds meer de behoefte buiten de gebaande paden te treden. Achteraf waren niet al deze solo klauter- en freeride-excursies verantwoord, maar ze hebben het vuur voor alpinisme wel flink aangewakkerd! De afgelopen vijf jaar bij de USAC ben ik ook het sportklimmen, boulderen en het zwemmen in bergmeren/riviertjes zeer gaan waarderen. Disciplines waar ik me nog veel meer in hoop te ontwikkelen.

Naast de klimmerij houd ik mezelf graag bezig met hardlopen en fietsen, en wat minder graag met het vinden van een baan. Verder maak ik graag muziek. Zo repeteer ik elke week met mijn bandje Fighting Churchill, waarin ik drums speel en een poging tot zingen doe.

Komend jaar mag ik me ontfermen over het prachtige (en minder prachtige maar desondanks niet minder functionele) materiaal dat onze vereniging rijk is. Ontzettend tof natuurlijk, want naast dat ik wel van spulletjes hou, verheug ik me ook alle mooie verhalen van klimavonturen te horen!

Thomas Aalbers

Hallo, ik ben Thomas! De HSHG (Klim Commissaris) van bestuur 89. Ik ga jullie klimtrips en uitstapjes verzorgen naar de verre oorden! Ik heb al vette bestemmingen in gedachten waar jullie je klimhartjes kunnen ophalen.

Ik zit nu in het scriptie jaar van mijn leuke master Game and Media Technology, dus dat wordt lekker bikkelen! Qua sport ben ik een manusje van alles; Adventure races, mountainbiken, racefietsen, sportklimmen, boulderen, alpineren of lekker djensen. Ik ben voor vanalles te porren! Vaak ben ik te vinden in de klim- of boulderhal, dan wel niet lesgevend. Dit wordt mijn 3e jaar bij de USAC en ik ben van plan lekker hard te klimmen en ooit outdoor kader te worden.

Ik heb de magie van sportklimmen pas 3 jaar geleden ontdekt, maar zie mezelf dit tot late leeftijd doen en de dirtbag uit te hangen. Waarom wonen we in Nederland ;)?

De USAC is voor mij de reden dat ik ook verder weg op klimavontuur ga. Ik hoop dat ik ook jouw avonturen mogelijk maak!