De alpencommissarissen regelen dat USAC’ers mee kunnen doen aan de NSAC zomercursussen. Ze zijn te bereiken via de mail op ac (at) usac.alpenclub.nl

Zomerprogramma 2016

Beste aspirant-alpinisten,

Zoals jullie wellicht weten is sportklimmen leuk, maar Alpineren is nog heel veel leuker. Echter kan dat natuurlijk niet zomaar. Om vaardig te worden in deze fantastische sport organiseert de Nederlandse Studenten Alpen Club (NSAC) elk jaar een aantal zomercursussen waarin de beginselen van het Alpinisme geleerd kunnen worden. De volgende cursussen worden aangeboden:

C1

Een beginners cursus van 7 dagen

C2

Een gevorderde cursus van 7 dagen

C2 Wellness

C2 + extra week

C3 Wellness

Een vergevorderden cursus bestaande uit een cursus van een week in de Alpen, een tourweek in de Alpen en enkele weekeinden in de Nederland en België.

Inschrijving

Alle informatie over het inschrijven voor de C3 wellness cursus kan je vinden op: Klik hier of neem contact op met de AC’ers .

Je kunt je inschrijven voor de beginners- en lichtgevorderde cursussen (C1 en C2) op de inschrijfpagina van de NSAC site. Onderdeel van de inschrijving is het doorlopen van de indelingsdag (C1) of indelingsweekeinde (C2). Hier wordt een conditietest afgenomen en moeten bepaalde touwhandelingen getoond worden. Om je perfect voor te bereiden op de indelingsdag organiseert de Alpencommissie een aantal voorbereidingsavonden. Zie het kopje hieronder. Meer informatie over deze cursussen staat op: Klik hier . Daarnaast zal het Alpencommissariaat een voorlichtingsavond organiseren over Alpineren in het algemeen en de cursussen in het speciaal.

Voorlichtingsavond

Zoals hierboven al vermeld organiseert het alpencommissariaat jaarlijks een voorlichtingsavond met allerhande informatie over de cursussen. Als je geïnteresseerd bent in een cursus of benieuwd bent naar wat Alpineren precies inhoudt: kom dan vooral langs.

Voorbereidingsavonden

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de indelingsdag organiseert de Alpencommissie een drietal avonden waarop de vereiste touwtechnieken geoefend kunnen worden. Zie onderstaande agenda voor de data. Voor C1 gangers worden de Takelavond 1 en Takelavond 2 geadviseerd. De C2 gangers wordt, naast deze twee avonden, tevens het touwparcour aangeraden. Als voorbereiding op de zomer worden er tevens workshops weerkunde, tochtenplanning en EHBBO georganiseerd.

Alpen Agenda

Nog geen speciafieke datum:

Weerkunde workshop
De Theorie achter het weer wordt uitgelegd.
Ehbbo workshop
Een workshop over hoe te handelen bij Bergsport Ongelukken.
Alpenavond
Een avond waarop de kaasfondue rijkelijk vloeit en de zomerplannen nog eens extra goed besproken worden.

Om een goede conditie te hebben als je op cursus gaat wordt er elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur een conditietraining gegeven in sportcentrum Olympos.

Vragen

Heb je nog vragen over Alpineren, de NSAC Cursussen of heb je een probleem omtrent de cursussen, neem dan gerust contact op met het: Alpencommissariaat (Vera Folkersma en Floor Oostwegel).

Inspiratie

Voor inspiratie, bekijk de foto’s op de USAC site

De WinterCommissaris (WC’er)

De WC’ers, Jop Hage en Wouter Ansen, houden USAC’ers op de hoogte van de de NSAC wintercursussen en promoot het wintergebeuren in het algemeen.

De Alpencommissie

Met andere vragen over de Alpen, Alpinisme, Alpiene klimgebieden etc. kun je terecht bij de Alpencommissie of bij je mede Usacers natuurlijk. Tips en suggesties zijn ook altijd welkom