Wil je USAC-lid worden? Aanmelden is alleen mogelijk aan het begin van het collegejaar (augustus). Als je al lid bent van een andere SAC kun je wel het hele jaar door lid worden.

De inschrijfperiode loopt tot en met 31 augustus 2018.

Wil je meer informatie over het lidmaatschap? Stuur dan een email naar ab-actis@usac.alpenclub.nl.

For international students: good news! Joining USAC is possible throughout the whole year. However, it’s recommended to join at the start of the academic year, so you can take full advantage of the introduction period. Please send an email to the Ab Actis if you would like to apply: ab-actis@usac.alpenclub.nl.

Belangrijke data introductieperiode 2018:

Hieronder staan alle data van de introductieperiode 2018. Zet ze allemaal in je agenda want ze zijn allemaal verplicht. Mocht het echt niet lukken om ergens bij aanwezig te zijn neem dan contact op met de Ab Actis (ab-actis@usac.alpenclub.nl).

  • Inschrijvingen open: 13 augustus t/m 31 augustus 2018.
  • Dinsdag 4 september 2018: Kennismakingavond op de klimmuur (verplicht!), van 16.30 tot 19.30 uur in Klimmuur Utrecht . Dit kost eenmalig 5 euro. Achteraf zullen we gezellig borrelen bij café Marktzicht
   Klimmuur Utrecht
   Vlampijpstraat 79
   3534 AR Utrecht
   030 246 71 81
   (Bij station Zuilen langs de stoomlocomotief het industrieterrein op).
  • Woensdag 5 september 2018: Je krijgt te horen of je bent ingeloot!
  • Donderdag 6 september 2018: Controle van de gegevens en definitieve inschrijving van 1e jaars in de Pnyx. Tijd: 19.00 uur. Zorg dat je vóór deze avond je Olympas hebt aangeschaft en dat deze gekoppeld is aan USAC
   Pnyx
   Achter St. Pieter 25
   3512 HR Utrecht
  • Maandag 10 september 2018: Introcafé bij Boulderhal Sterk . Om 20:00 starten we met het introcafé. Hier leer je alles over USAC: info over activiteiten, opleidingen, maar ook spannende verhalen, mooie foto’s en indeling in mentorgroepjes.
   Boulderhal Sterk
   Koninging Wilhelminalaan 4
   3527 LD Utrecht
  • Dinsdag/donderdag 11, 13, 18, 20, september 2018: Indoor Toprope opleidingsavonden (van 16:30 tot 19:30) op de klimmuur in Utrecht. Nieuwe leden zijn verplicht aanwezig op twee van de vier avonden om te oefenen voor het examen. Je krijgt t.z.t. de indeling te horen.
  • Zaterdag 22 en zondag 23 september 2018: Introweekend Bussum: Enorm gezellig en verplicht klimweekend op/in/rond de klimmuur van Rock Steady in Bussum met nieuwe en oudere leden! Examen doen voor Indoor Toprope, bbq en feest!
   Rock Steady Bussum
   Zanderijweg 12-14
   1403 XV Bussum
  • Donderdagavond voor buiten-introweekend: Opleidingsavond 1e jaars: Op de klimmuur leren eerstejaars vast hoe ze een voorklimmer moeten zekeren, en worden de beginselen van het buitenklimmen vast uitgelegd.
  • V.a. 1 oktober 2018: Introweekenden. In het najaar gaat iedere eerstejaars een keer mee op een Introweekend op echte rots in België of Duitsland. Voorkeur voor een weekend kan aangegeven worden bij de officiële inschrijfavond op de Pnyx.

Kosten:

  • Jaarlijkse contributie: € 40,- per jaar.
  • Verplicht Introweekend Rots: ongeveer € 50,- eenmalig
  • Olympas: € 130,- per jaar inclusief SSV registratie 17-18 heel jaar. Deze pas kan gekocht worden via de USAC pagina op de Olympos website en is verplicht om te hebben als je lid wil worden van de USAC.
   Let op: de Olympas dient minimaal geldig te zijn t/m 31 juli 2017.
   Met deze pas kan ook onbeperkt gesport worden bij Olympos. Klik hier voor het sportaanbod. De Olympas is alleen verplicht in je eerste jaar bij de USAC en dekt onder anderen de kosten van het Introweekend in Bussum en je Indoor Toprope opleiding.
  • Verplicht: Lidmaatschap van NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging). Contributie standaard € 52,- en verzekering € 30,75 per jaar (voor meer info zie https://verzekeringen.nkbv.nl/lidmaatschap/).
   Word je na 1 oktober lid van de NKBV, dan betaal je geen NKBV-contributie meer voor de maanden t/m december van dat jaar, onder voorwaarde dat je het volgende jaar ook lid blijft. Let op: wil je na je introweekend mee met de reguliere klimweekenden van de USAC dan is NKBV lidmaatschap+verzekering verplicht (voor het introweekend is het dus nog niet verplicht).

Contributie zal worden geïncasseerd via automatisch incasso of kan worden overgemaakt op giro: NL89 INGB 0000 6013 70 tnv USAC te Utrecht.

Lidmaatschap opzeggen?

Je lidmaatschap kan je schriftelijk of per e-mail naar de Ab Actis opzeggen. Schriftelijke opzegging moeten gestuurd worden naar:

E-mailadres: ab-actis@usac.alpenclub.nl
Of adres: Pnyx t.a.v. USAC
Achter St. Pieter 25
3512 HR Utrecht

De deadline voor de opzegging is 1 oktober van het desbetreffende jaar. Tot 1 oktober ben je nog lid. Je ontvangt tot dan ook de Rock-In en je mag aan alle USAC activiteiten deelnemen. Je ontvangt een schriftelijke bevestiging als we jouw brief ontvangen hebben. Ontvangen we voor 1 oktober geen opzegging, dan ben je automatisch nog een jaar lid.