Omdat het leuk is, en om ‘s zomers weer in topconditie de bergen in te kunnen, wordt er volop hardgelopen bij de USAC. Veel USAC-ers doen regelmatig mee aan diverse hardloopevenementen en sinds jaar en dag verschijnt er een USAC-team aan de start van de Batavierenrace en de Hart van Brabantloop. Natuurlijk wordt er door alle SACs heel fanatiek gerend om maar de snelst-rennende-SAC-van-het-jaar-te-mogen-worden. Maar het draait natuurlijk vooral om naderhand lekker BBQ’en bij de TSAC en biertjes drinken op het grootste studentenfeest van Europa. Meer info op: Batavierenrace website

De Batavierenrace 28-30 april 2023

De USAC heeft zich ingeschreven voor de Batavierenrace van 2023.  Schrijf je hier in voor 19 februari 2023!

De Batavierenrace 2022 (verslag)

De race
Meedoen aan de Batavierenrace, zonder iemand van de USAC met een eerdere ervaring. Wat kan er misgaan? Nou… dat legde ik al hijgend en rennend aan de telefoon uit toen ik een foutje in onze planning vond. Bij de Bata rent iedereen een etappe en met een support-auto vervoer je de volgende renners van wissel- naar wisselpunt. Bij één wisselpunt was de auto nergens te bekennen! Conclusie: Illegaal met de tandem racen naar de auto om net op tijd een nieuwe renner op te halen. Het hele nachtsegment voelde evenzo chaotisch en vol adrenaline als dat moment en het was fucking vet. Toen we eenmaal de grens met Duitsland passeerden beseften we ons pas wat voor epische reis we eigenlijk aan het afleggen zijn!

Waar om 5 uur ‘s nachts de energie en hype er nog goed in zat, was het opkomen van de zon een pijnlijk moment. Gelukkig stonden de renners van het ochtendsegment fris en fruitig, en met de gesponsorde planga’s (foto), klaar om het stokje van ons over te nemen. Tijd voor ons om te gaan kamperen in Enschede en in spanning af te wachten hoe de andere USACers de race zullen voltooien. Hier ging alles heel voorspoedig, op één herstartmoment na, waar we een half uur later vertrokken dan gepland doordat Maël nog aan het poepen was.

De laatste twee etappes werden door Patrick en Floor grandioos uitgelopen! Tot op dit punt heeft Leo iedere etappe meegelopen en ook al is hij nu heel moe, Floor helpt hem deze laatste etappe ook op zijn naam te zetten. Twintig minuten later komt ook Patrick de atletiekbaan opgerend met… 10 kilogram aan klimmateriaal aan zijn gordel! In 2023 nemen we een touw mee en rennen we op 2 maten te kleine klimschoenen.

TRUUS (TSAC Rennersdiner voor Uitgeputte en Uitgehongerde SAC’ers)
Wat niet kan ontbreken bij de Batavierenrace is het luxueuze TSAC Rennersdiner voor Uitgeputte en Uitgehongerde SAC’ers! Deze BBQ is veel meer dan een broodje met een burger. Nee, de TSAC heeft vier gerechtjes perfect gebalanceerd uitgevoerd, van gestoofde peer met blauwe kaas, tot de meest frisse salade die je de vitamientjes geeft die je nodig hebt na de afgelopen 24 uur. En natuurlijk wordt er al lekker gebond tussen de verschillende SACs en ingedronken voor het aankomende feest!

Feesten!
Vanaf de TRUUS rijden we met 11 personen in Maël’s 7-persoonsauto richting het Bata feest. Hier zijn meerdere gigantische tenten zoals je die op een festival gewend bent met DJ’s in verschillende genres. De hele nacht lekker dansen met 10,000 andere studenten op slechte guilty pleasures en harde elektronische muziek. Op het eind van de avond ben ik nog lekker met Truusje en Frits anderhalf uur lang geplet tussen andere mensen in de rij voor een “exclusieve club”, om uiteindelijk te horen te krijgen dat er niemand meer naar binnen mag. Je kan niet altijd zes gooien.

Brak
Je doet het zelf, zegt mijn oma altijd. Maar het was het waard. Met weinig slaap en nog te veel alcohol in mijn bloed om een blaastest te halen moet de reis naar Utrecht teruggemaakt worden. Wonder boven wonder is er zonder te plannen genoeg plek in de auto’s om niemand met het OV te hoeven laten gaan! Met dank aan helden Agnes en Jordi, die met een omweg via Duitsland op de tandem de 175km lange tocht terugmaken.

Overtuigd?
Als je nu nog niet overtuigd bent om mee te doen in 2023, dan is er geen hoop meer voor je. Wel overtuigd? Schrijf je hier in voor 19 februari!

De Batavierenrace 2019

De inschrijving van de BATA gaat bijna open! Om mee te kunnen doen met de race moet de USAC eerst ingeloot worden. Voor de loting zelf hebben we al enkele aanmeldingen nodig, dus twijfel niet en geef je op!

Inschrijven kan via de knop bovenaan!

De Batavierenrace is dit jaar van vrijdagnacht 20 april tot zondagochtend 22 april, wanneer je het feest van zaterdagavond meerekent. De estafetteloop begint en eindigt in de buurt van Enschede en Nijmegen.

Natuurlijk willen we ook dit jaar met een voltallige USAC-ploeg aan de start te verschijnen, dus schrijf je in.

Hardlooptrainingen

Trainingsschema nodig voor de Bata? Klik HIER voor een trainingsschema. Dit schema is gericht op zowel beginners als gevorderde lopers.

Bij genoeg animo zal er een trainingsgroep ontstaan waarin gezamenlijk naar de BATA wordt toegeleefd.

Algemene conditietraining

De conditietrainingen door zijn elke woensdagavond van 18:30 tot 20:00 in sportcentrum Olympos! Meedoen kan altijd, gewoon gaan dus.

Veel hardloopplezier!

Bij zijn = meemaken,

De Batacie/Hardloopcommissie