Alle Summits zijn beklommen!!!!!

Het Summit-team heeft gedaan wat ze wilde, en hoe! De verhalen en foto’s zijn onderweg…

Hoe het allemaal begon

Heden is het een feit dat het 7 œ-Summit-team de lang verwachte expeditie rond heeft; welke de volgende eervolle naam zal dragen: 7 œ-Summit-toer!

Deze 7 œ-Summit-toer komt voort uit het lustrumthema en zal daarom ook pogen om alle 7 œ-Summits die bij het lustrum zijn onthuld bedwongen te hebben. De Pic Aneto is reeds ten prooi gevallen aan de woeste klimmers; er zijn er dus nog 6 œ te gaan!

Over de expeditie an sich:

Het team…

Het initiële team wordt gevormd door Maarten Aneto Pluymaekers en Sander Aneto Dijkstra. In een speciale 7 œ-Summit-bolide zullen zij een route afleggen tijdens welke geprobeerd wordt de Summits een voor een te bedwingen.

De route…

De route verloopt van de Zugspitze, via de GrossGlockner, naar de Gran Paradiso. Aansluitend zal het team de USAC-Alpenweek bijwonen om daarna de route te vervolgen. Via de Dufourspitze en de MtBlanc zullen ze eindigen bij de Trans-Freyrenne. De klapper en tevens afsluiting van deze expeditie zal in het najaar plaatsvinden als tijdens het Vaalserbergweekend geprobeerd zal worden de Vaalserberg te beklimmen.

De route die het 7 1/2 Summit-team in de zomer af zal leggen

De planning…

Aan de precieze tijdsplanning wordt nog gewerkt, al zal dit flexibel blijven in verband met niet in te calculeren variabelen als het weer en autopech. Het vertrek zal omstreeks de 16e dag van juli plaatsvinden.

Heb je ook zin…?

Morele steun en gezelschap is natuurlijk altijd welkom! Heb je dus zin om (deels) aan de expeditie deel te nemen, laat dit dan weten aan de penvoerder (sander#famdijkstra.net).

Achtergrondinfo:

De 7 œ-Summits!

Deze toppen zijn tijdens het 75 jarig Lustrum van de USAC vastgelegd en bestaan uit:

Waarom deze toppen?
De eerst is de hoogste top van de Pyreneen. De tweede tot en met de vijfde zijn de hoogste toppen van Duitsland, Oostenrijk, Italie, Zwitserland en Frankrijk. De Trans-Freyrenne is een mooie, erg lange sportklimroute in Belgie en de Vaalserberg is Neerlands trots!
Deze verzameling van toppen brengt je dus in allerlei windstreken waar USAC’ers actief zijn en het uitzicht vanaf al deze toppen gezamenlijk is masterlijk!! En mooi steven dus…