De combiweek (28 januari tot 5 februari) gaat naar Montafon.

De herfst is in volle gang en de winter nadert. Mooi klimweer wordt steeds schaarser… Dusss, wie gaat er mee skiën?!

De combiweekcommissie heeft een prachtig chalet in het Montafon-dal in Oostenrijk gehuurd. Van 28 januari t/m 4 februari zullen gids en instructeurs ons meenemen op fantastische skitoeren en ijsklim-routes. In het chalet is plek voor 16 deelnemers, knus en gezellig dus! De kosten zullen ongeveer €400 bedragen. Dit is exclusief materiaalhuur en liftpassen, maar inclusief vervoer, eten en overnachtingen.

Hebben we je hiermee overtuigd? Mooi, want je kan je vanaf nu inschrijven! Vul hiervoor de Google Form in (link onderaan). Wees er snel bij, want de inschrijving sluit op 6 november.

Ben je student? Voeg dan een kopie van je collegekaart of inschrijvingsbewijs bij. Studenten betalen hopelijk(!) €100 minder.

Mocht je vragen hebben, stuur ons gerust een mailtje (combiweek@usac.alpenclub.nl).

Wij hebben er zin in!

Groetjes,

Combiweekcie

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCBoKO5z5mjk1TjRCb9fFJLT1U-vBhFCPQhxqNRr9tN15fAg/viewform

Info vorig jaar:

Combiweek 2016

De combiweek (29 januari tot 6 februari) gaat naar Stubaital

Verplichte data die je moet bijwonen om mee te kunnen:

10 december: Lawinekunde lezing
17 december: Pieps zoeken in het Wilhelminapark

Sfeerimpressie combiweek 2016, door Friso de Vries:
Voordat ik meeging op combiweek had ik de overtuiging dat ik aardig kon skiën – helaas. Alle jaren op de piste hadden me niet kunnen voorbereiden op afdalingen over betonhard ijs, rotsen, struiken en bomen (slechts hier en daar afgewisseld met vergevingsgezind poeder). Toch vallen alle geprepareerde pistes in het niet bij het gevoel van een berg afgaan die je zelf hebt beklommen.

Toen we tijdens de eerste toer uit het bos kwamen en de top zagen die we gingen beklimmen kreeg voelde ik me als Kuifje op een expeditie. We banjerden in een rijtje omhoog door een enorm sneeuwveld met niemand om ons heen. In een meditatief tempo (waar ik het toch bloedheet van kreeg) sjokten we achter elkaar aan. Na tientallen keren klungelig spitzenkehren bereikten we de top en werden beloond met een prachtig uitzicht – en een stevige wind.

Daarna moesten we naar beneden…