Stel dat je bij de USAC ooit een vervelende ervaring hebt (bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag/seksuele intimidatie van een ander lid) en je wilt hierover (in vertrouwen) praten, dan zijn hiervoor de volgende vertrouwenscontactpersonen aangewezen:

Benjamin Davidson

Hoi USAC!
Mijn naam is Benjamin Davidson en ik ben, samen met Nika, èèn van de vertrouwenscontactpersonen bij de USAC. Zelf ben ik inmiddels alweer 5 á 6 jaar lid. Naast zelf klimmen ben ik ook indoor instructeur en geef ik les binnen en buiten de vereniging.
Tevens ben ik in mijn burgerleventje aan het werk als psycholoog in Amsterdam, waar ik mensen begeleid met een diversiteit aan problematiek.
Als vertrouwenscontactpersoon mag je me altijd bellen, appen, mailen en/of persoonlijk afspreken m.b.t. problemen waar je tegenaan loopt binnen de vereniging. Dit blijft uiteraard tussen ons, tenzij jezelf toestemming geeft om het bespreekbaar te maken met bijvoorbeeld het bestuur. Overigens als je eerst contact wilt zoeken om te kijken of je je probleem überhaupt wilt delen met mij, dan mag dat ook! Alles op z’n tijd! Bij vragen idem dito.
Groetjes Benjamin

vcp@usac.alpenclub.nl

Nika de Volder

Hoi!

Mijn naam is Nika, ik ben 21 jaar en sinds 2018 lid van de USAC. Ik studeer Klinische Psychologie in Utrecht en naast klimmen heb ik een voorliefde voor bergwandelen en kamperen. Je vindt mij vaak op concerten of bij de yogales, of ik ben bezig met het verzorgen van mijn planten.

Zit je ergens mee dat je in vertrouwen met iemand wil bespreken (USAC en niet-USAC gerelateerd) of heb je gewoon behoefte aan een praatje dan kun je mij altijd mailen, appen of bellen, of aanspreken in de klimhal.

Met vriendelijke groeten,
Nika

vcp@usac.alpenclub.nl

Vertrouwenscontactpersoon NKBV

Naast Benjamin en Nika heeft de NKBV ook een vertrouwenspersoon. Binnen de NKBV is Mirjam Jansens het vertrouwenscontactpersoon. Mirjam is bereikbaar op 0348-484062. Mocht je liever willen mailen, dan kan je een bericht sturen naar mirjam.jansens@nkbv.nl. Gesprekken met de vertrouwenscontactpersoon worden vertrouwelijk behandeld.

Vertrouwenscontactpersoon Sportraad

Ook zijn er via Sportraad Utrecht twee vertrouwenscontactpersonen. Zij zijn het aanspreekpunt wanneer je iets in vertrouwen wilt bespreken en vervolgstappen wilt onderzoeken als je iets vervelends hebt meegemaakt. Ze zijn opgeleid door NOC*NSF en werken ook met deze organisatie samen. Deze zijn Saskia Arbon (06 5225 8118 | saskiaarbon@gmail.com) en Daan van Riet (06 516 040 31 | daanvanriet@outlook.com). Alles besproken met de vertrouwenscontactpersonen blijft vertrouwelijk.