combiweek

Datum/Tijd
12 maart - 19 maart
00:00 - 23:59
+Toevoegen aan jouw kalender


Na een gedwongen pauze van een jaar wordt de combiweek dit jaar weer georganiseerd! Dit wordt een hele mooie week vol met toerskiën, freeriden en andere sneeuwpret, midden in de Franse Alpen en samen met een berggids en andere toerski instructeurs. Inschrijvingen zijn gesloten! / registrations are closed!

Hieronder wat praktische informatie over de week.

  • Locatie: La Rosière;

  • Datum: 12 t/m 19 maart 2022;

  • Kosten: ongeveer €600 p.p., daar zit vervoer, accommodatie (incl. sauna), berggids, 2 dagen skipas, en eten bij inbegrepen;

  • Om je inschrijving definitief te maken moet je voor 31 januari een aanbetaling van €250 overmaken, je krijgt hier later via de mail bericht over, maar houd daar alvast rekening mee (Mocht de week niet doorgaan i.v.m. Covid-19 zal je dit terugkrijgen).

Omgeving

La Rosiere heeft een mooie centrale locatie in de Tarentaise regio aan de kleine Sint Bernhard pas die Frankrijk met Italië verbindt. La Rosière heeft een skigebied dat verbonden is met La Thuile (gelegen in Italië). Verder zijn er een paar kleine skigebiedjes in de buurt, net als bekende en grote Franse skigebieden zoals Les Arcs-La Plagne en Val d’Isere-Tignes. Deze skigebieden staan bekend om de goede freeride mogelijkheden. Maar bovenal zijn er talloze mogelijkheden in de buurt om te gaan skitoeren wat bij goede condities de voorkeur heeft!

Skiniveau

Om een leuke en veilige tijd te hebben tijdens de combiweek vragen wij van de deelnemers dat je soepel en parallel rode pistes naar beneden komt.

COVID-19

Helaas hebben we nog steeds in grote mate te maken met het COVID-19 virus. Wij gaan ervan uit dat we in maart ‘gewoon’ met een kleine groep op reis mogen. Om verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan willen we dat alle deelnemers van tevoren een negatieve sneltest kunnen laten zien. Verder hebben wij ons te houden aan de regels die in Frankrijk gelden. Momenteel zijn die als volgt:

  • Toegang tot skigebied, restaurants etc. met geldig 3G-bewijs;

  • Vanaf 15 januari 2022 moeten alle personen vanaf 18 jaar, uiterlijk 7 maanden na hun laatste injectie of besmetting met corona, een boosterdosis hebben gehad om over een geldig coronabewijs te beschikken.

Kort gezegd betekent dit dat je een booster vaccinatie gehad moet hebben (of vaak moet testen). Als het goed is krijgt iedereen daar de mogelijkheid toe voordat we op combiweek gaan. Als de maatregelen veranderen dan houden we jullie uiteraard op de hoogte. Mocht je nog vragen hebben, mail ons gerust op combiweek@usac.alpenclub.nl.