Bestuur 91 – “Steengoed”


Foto: Joep van de Zandt

Algemeen e-mail: bestuur@usac.alpenclub.nl

Praeses: Loes Vaessen
Tel: +31 6 37397501
praeses@usac.alpenclub.nl
Vice-Praeses: Tara Stadens
Tel: +31 6 33025445
vice@usac.alpenclub.nl
Ab actis: Robin Abbing
Tel: +31 6 10763303
ab-actis@usac.alpenclub.nl
Fiscus: Jordi Nieuwenhuis
Tel: +31 6 58987650
fiscus@usac.alpenclub.nl
MatCom: Ferd van Banning
Tel: +31 6 13349099
materiaalhok: Leuvenplein 234
materiaal@usac.alpenclub.nl
HSHG: Wichard de Rijke
Tel: +31 6 28349736
HSHG@usac.alpenclub.nl

Giro: 601370 tnv USAC te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL89INGB0000601370
BIC: INGBNL2A

Giro HSHG (weekendjes): 255499 tnv USAC-HSHB te Utrecht
Internationaal
IBAN: NL28INGB0000255499
BIC: INGBNL2A

Postadres: Achter Sint Pieter 25
3512 HR Utrecht

KvK nummer: 40476722

Even voorstellen!

Praeses: Loes Vaessen

Ik heb mijn eerste klimcursus gevolgd met mijn broertje in het jaar 2009. Ik heb het bij mijn ouders nagevraagd, dus deze informatie is geheel correct. 

Het (vaker dan) weekelijks klimmen begon pas toen ik me 3 jaar geleden bij USAC aansloot. Een stelletje gekken die van hoogtes, hoofdlampen en bergschoenen houden. Verder houd ik me bezig met de opleiding van kader en cursisten en geef ik zelf ook lessen. In 2019-2020 zal ik als praeses de vereniging in goede banen (proberen te) sturen. Als je hier tips of tricks voor hebt, spreek me gerust aan!

Naast klimmen, voetbal ik bij de studentenvoetbalvereniging in Utrecht en hier geef ik ook training aan een kinderklasje van zelden nuchtere mannen. Ook red ik huilende kinderen in een klimbos en coach ik studenten de hoogste klimmuur in Utrecht op. Ondertussen probeer ik ook nog af te studeren door mijn scriptie te schrijven over aardwarmte in Mexico (spoiler: kan nog even duren).

Ik heb het volste vertrouwen en enorm veel zin in aankomend jaar. Tot in de klimhal of bij een USAC activiteit!

Vice-praeses: Tara Stadens

Hallo allemaal! Ik ben Tara en dit jaar zal alweer mijn derde jaar bij de USAC worden. En als klap op de vuurpijl mag ik dit jaar ook nog eens jullie Vice-Praeses zijn.

Als een echte SAC-baby was mijn liefde voor klimmen geen grote verrassing. Ik ben groot fan van sportklimmen maar zo nu en dan probeer ik ook een beetje te boulderen. Zoals vast meer mensen hou ik ook erg van wandelen, kamperen en buiten zijn! En kletsen, ik hou ook heel erg van kletsen.

Dus spreek mij vooral aan, met een leuk idee voor de USAC, een te gek klimverhaal of gewoon omdat je een knuffel verdient!

Naast al het klimmen, doe ik ook nog een studie, namelijk Biologie aan de UU. De mooiste studie van allemaal!

We gaan er een mooi jaar van maken met z’n allen en ik hoop veel mooie herinneringen te mogen gaan maken met jullie allemaal aankomend jaar. 

Ab Actis: Robin Abbing

Hey USAC! Ik ben Robin en ik zal komend jaar jullie Ab Actis worden. Hoewel ik pas klim sinds ik USAC’er ben geworden (wat op dit moment van schrijven een jaar geleden is), heeft de sport en de vereniging mijn hart volledig veroverd.

Tijdens de schaarse momenten dat ik niet aan het klimmen ben, is de kans groot dat je me ofwel aantreft met een kopje koffie op het terras van Marktzicht, ofwel aan het werk in Neoliet of de Bever, ofwel op de Uithof (dit hopelijk niet te vaak), waar ik Global Sustainability Science studeer. Verder speel ik gitaar en houd ik meer van schrijven dan dat ik het daadwerkelijk doe. Door jullie Ab Actis te worden, heb ik mooi meteen een stok achter de deur om dat laatste te beteren. 

Dus. Wil je even je ei kwijt, heb je quality content voor de nieuwsbrief of gewoon zin om te beppen onder het genot van een bakkie pleur? Schroom niet om even te appen, bellen of een kaartje in de bus te doen. Deze zullen allemaal met veel liefde en aandacht worden beantwoord. 

Tot op de hal, aan de wand of in Marktzicht! Ik heb er zin in. 🙂

Fiscus: Jordi Nieuwenhuis

Hee, Ik ben Jordi en ik ga komend jaar allerlei verrassingen op jullie rekeningafschriften veroorzaken. Kort gezegd, ik word fiscus 91.

Een wijs man zei ooit “voor niets gaat de zon op.” Dit betekent dat voor iedere activiteit wel wat geld nodig is, en dat maakt fiscus zo’n leuke functie! Zo weet ik immers altijd wat voor activiteiten zich in de vereniging afspelen. (althans, zo is de bedoeling:) Dus doe jij komend jaar een commissie of iets, leuk, want dan is de kans best groot dat we samen een babbeltje mogen maken!

Moet ik nog vertellen dat ik van klimmen hou, de bergen prachtig vind en het afzien in een alpine tocht als zeer aangenaam ervaar? Nee, dat lijkt me vanzelf sprekend. Laat ik dan dit zeggen. “Er stroomt USAC door mijn aderen en ik hoop jullie net zo enthousiast te kunnen maken voor de vereniging als dat ik ben!”

MatCom: Ferd van Banning

Hallo, ik ben Ferd en dit jaar ben ik jullie MatCom. Met een oud USAC lid als vader heb ik sinds jongs af aan leren klimmen en van de bergen leren houden. Dit is ook al mijn 6e jaar bij de USAC. Het liefst ben ik aan het alpineren, maar voor buiten sportklimmen in België of Duitsland ben ik ook altijd wel te porren. Naast de USAC doe ik een dubbele bachelor wiskunde en natuurkunde. Ik ga dit jaar het USAC klimmateriaal beheren en onderhouden.

HSHG: Wichard de Rijke

Hallo USAC! Dit jaar is aan mij de eer om jullie HSHG zijn! Ik heb er al twee hele leuke jaren op zitten en er zullen nog vele volgen! Als HSHG zal ik mijn uiterste best gaan doen om allemaal leuke klimweekenden te organiseren. Zelf klim ik al zo’n 10 jaar in verschillende hallen en de afgelopen jaren ook steeds meer buiten. Naast het binnen en buiten klimmen ben ik ook nog op de bergen te vinden op ski’s of snowboard. Om nog vaker op de mooiste plek op aarde te zijn ben ik ook van plan om komend jaar de C1 cursus te gaan doen en vaak te gaan alpineren.

Tussen al het geklim en mijn HSHG schap door moet een ook een beetje gestudeerd worden, wat ik doe in de vorm van een studie werktuigbouwkunde.

Ben je benieuwd naar de klimweekenden, het HSHG schap of wil je gewoon wat meer over mij te weten komen? Bel, sms, whatsapp of spreek me gewoon even aan (mag ook gewoon als je even wilt kletsen ). Heel veel klim-, alpine- en/of boulder plezier, en dat het maar weer een leuk jaar mag worden.

Mascotte: Leo de Luiaard

Nou, nou, nou, nou, nou, dit wordt me het jaartje wel als deze schavuiten de vereniging moeten besturen. Mijn naam is Leo. Ik ben zover ik weet de langstlopende mascotte van de USAC. Ik ben een erg wijze luiaard die op de meeste usactiviteiten aanwezig is. Ik heb me laten vertellen dat ik erg knuffelbaar ben. Ik heb veel liefde te geven aan een ieder die het ‘s avonds koud heeft in de tent of zich een keertje verdwaald voelt op een dies. Mijn hobby’s zijn slapen en hangmatten. Ik klim alleen als het moet – meestal laat ik me door iemand anders meeslepen.

Ik sluit graag af met een wijsheid die zowel geldt voor het klimmen als in het dagelijks leven: als je in een situatie terecht komt die je niet op kunt lossen, maak je geen zorgen. Als je in een situatie komt die je wel op kunt lossen, maak je geen zorgen. Namaste!